General Studies: Important for Exam: IBPS PO Previous Questions Part 2

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

9. Who among the following was the captain of the Australian Team which played 4 Test matches against India in January 2012 and won all of them ? (sports and games)

a) Ricky Pointing

b) Michael Clarke

c) Nathan Lyon

d) Stuart Clark

e) Andrew Symonds

Ans : B

10. The committee on review of Small saving fund (NSSF) was headed by (committees)

a) Dr.C.Rangarajan

b) Mr.U.K.sinha

c) Dr.Y.V.Reddy

d) Mrs,shyamala Gopinath

e) Dr. Usha Thorat

Ans : D

11. The 5th Asian Indoor Athletics Championship was organized in February 2012 in (sports and games)

a) Bangladesh

b) India

c) Qatar

d) China

e) South Korea

Ans : D

12. Who among the following was the chief Guest at the three -day Pravasi Bharatiya Divas held in January 2012? (conference)

a) kamla Persad – Bissessar

b) Ram Baran Yadav

c) Lakshmi Mittal

d) Salman Rushdie

e) Benjamini Netanyahu

Ans : A

13. As per revised RBI Guidelines, Provision on secured portion of loan accounts classified as Doubtful assets for than one year and up to 3 (three) years is to be made at the rate of (economy)

a) 15% b) 20% c) 40 % d) 25% d) 30%

Ans : E

14. As per the provisions in the food Security Bill -2011, per month how much food grain should be given to each person of the target group? (economy)

a) 5kg

b) 7 kg

c) 9kg

d) 10 kg

e) 20kg

Ans : B

15. Which of the following states has launched ‘panch parmeshwar Yojana’ Under which panchayats are allowed to use the fund for developing infrastructure and basic amenities in villages ? (states)

a) Uttar Pradesh

b) Maharashtra

c) Gujarat

d) Madhya Pradesh

e) Tamilnadu

Ans : D

16. National table tennis championship was organized in January 2012 in (sports and games)

a) Mumbai

b) Delhi

c) Hyderabad

d) Lucknow

e) Jaipur

Ans : D

17. Who among the following is the author of the book ‘Nirbasan’? (books in news)

a) Mahasweta devi

b) Taslima Nasreen

c) Sunil Gangopadhyay

d) Vikram Seth

e) Kiran Desai

Ans : B

Developed by: