General Studies: Important for Exam: IBPS PO Previous Questions Part 5

Get unlimited access to the best preparation resource for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

9) Japan won the Women’s Football World Cup 2011 by defeating —-

1) England

2) Germany

3) Argentina

4) USA

5) China

Ans – 4

10) The world’s highest ‘ Rail Bridge ‘ is being constructed in the State of Jammu & Kashmir. This bridge will be on which of the following rivers ?

1) Jhelum

2) Chenab

3) Indus

4) Ravi

5) None of these

Ans – 2

11) Who amongst the following won the Wimbledon Men’s Finals 2011 which was also his first Wimbledon Title ?

1) Rafael Nadal

2) Novak Djokovic

3) Robert Bruce

4) Lleyton Hewitt

5) None of these

Ans – 2

12) NEFT means——-

1) National Electronic Funds Transfer system

2) Negotiated Efficient Fund Transfer System

3) National Efficient Fund Transfer Solution

4) Non-Effective Fund Transfer system

5) Negotiated Electronic Fund Transfer system

Ans – 1

13) Who among the following has been appointed as a director on board of Bank of America —-the first non – American on the board of the one of the largest financial institutions in the world ?

1) Azim Premji

2) Ratan Tata

3) Mukesh Ambani

4) K. V. Kamath

5) Chanda Kocher

Ans – 3

14) The President of which of the following countries has been accused of violation of ‘ War Powers Act ‘ of his country when he decided to attack Libya with other NATO countries in June 2011.

1) USA

2) France

3) Germany

4) Spain

5) Italy

Ans – 1

15) In order to attract more foreign exchange, the Govt. of India decided to allow foreign investment in LLP firms. What is full form of LLP as used in this reference ?

1) Local Labour promotion

2) Low Labour Projects

3) Limited Loan partnership

4) Longer Liability partnership

5) Limited Liability partnership

Ans – 5

16) The Third International Conference of the Trade Unions was organized in June 2011 in —

1) Vienna

2) Moscow

3) London

4) Paris

5) Berlin

Ans – 4

Developed by: