BoB Marketing Aptitude PO Solved Paper 2011 (Part 1 of 5)

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

  1. Marketing persons need ________
    1. Innovative skills
    2. Laborious attitude
    3. Fighting nature
    4. Quality of imitating others
    5. Sympathetic approach

    Answer: a

  2. Communication skills in the case of a DSA means ________
    1. Oratory excellence
    2. Delivering long speeches
    3. Loquacious
    4. Ability to convince the customer with the right choice of words
    5. Ability to talk very fast

    Answer: d

  3. A ‘Prospect’ means
    1. a rude person
    2. a polite person
    3. a likely buyer
    4. a religious head
    5. a team leader

    Answer: c

  4. Social Marketing refers to ________
    1. Share market prices
    2. Marketing by the entire society
    3. Internet Marketing
    4. Marketing for a social cause
    5. Society bye-laws

    Answer: d

  5. A ‘Call’ means ________
    1. to call out to someone
    2. a profession:
    3. a Speech
    4. a new product
    5. a sales person visiting a likely buyer

    Answer: e

  6. Effective Selling Skills depends on ________
    1. Knowledge level of competitors
    2. Information about marketing staff
    3. Information regarding share market
    4. Knowledge of related markets
    5. Information regarding political leaders

    Answer: d

  7. Modern styles of marketing include ________ Find the wrong answer.
    1. Digital marketing
    2. Tele-marketing
    3. Door to door marketing
    4. e-mail solicitation
    5. All of the above

    Answer: c

  8. A DSA means ________
    1. Detective Service Agency
    2. Direct Selling Agent
    3. Direct Supplying Agent
    4. Distribution & Sales Agency
    5. Disciplined Sales Agent

    Answer: b

  9. Incentives are paid to sales persons ________.
    1. for missing the targets
    2. for surpassing the targets
    3. for identifying leads
    4. for designing products
    5. for travelling

    Answer: c

  10. Online Marketing is useful for ________.
    1. Selling Old Products
    2. Sending e-mails
    3. Increased production
    4. Increased job opportunities
    5. Increased expenses

    Answer: a

Developed by: