BoB Marketing Aptitude PO Solved Paper 2011 (Part 4 of 5)

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

  1. Value added services means
    1. Costlier products
    2. More number of products
    3. Additional services
    4. At par services
    5. New products

    Answer: c

  2. The USP of a Current Account is
    1. High minimum balance
    2. No restrictions on transactions
    3. No interest payable
    4. Restricted deposits
    5. Any number of accounts

    Answer: b

  3. Situation Analysis is useful for
    1. SWOT Analysis
    2. Analysis of sales persons ′ performances
    3. Analysis of capital markets
    4. Staff placement
    5. Area allocation

    Answer: a

  4. RTGS facility can be best canvassed among ________.
    1. Inter-state traders
    2. Tailors
    3. Carpenters
    4. Politicians
    5. Film stars

    Answer: a

  5. ‘USP’ of a product connotes
    1. High selling features of a product
    2. Drawbacks of a product
    3. New additions to a product
    4. Efficient staff
    5. Large organisation

    Answer: a

  6. CRM (Customer Relationship Management) is ________
    1. a pre-sales activity
    2. a tool for lead generation
    3. an ongoing daily activity
    4. the task of a DSA
    5. customer complaints

    Answer: b

  7. Recurring accounts can best be canvassed among ________
    1. Farmers
    2. Traders
    3. Salaried persons
    4. Minors
    5. Students

    Answer: c

  8. ELSS means ________
    1. Entry Load Shares Scheme
    2. Entry Load Starting Shares
    3. Equity Linked Savings Scheme
    4. Equity Linked Shares Sold
    5. Employee Level Salary Scheme

    Answer: c

  9. Societies and Trusts are the target groups for opening ________
    1. Current Accounts
    2. Savings Accounts
    3. Car Loan Accounts
    4. Corporate Loan Accounts
    5. Education Loan Accounts

    Answer: a

  10. De-mat accounts are useful for
    1. Online trading of shares
    2. Locker operations
    3. ATMs
    4. Quick sanction of loans
    5. Export transactions

    Answer: a

Developed by: