BoB Marketing Aptitude PO Solved Paper 2011 (Part 5 of 5)

Glide to success with Doorsteptutor material for Bank-PO : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

  1. Home Loans are basically ________
    1. Short term finance
    2. Loans given to minors
    3. Long term loans
    4. Loans given for boosting profits
    5. Loans given more to industries

    Answer: c

  2. What does the term HUF means?
    1. Hindu Undivided Family
    2. Hindu Single Family
    3. Heavy Facilities
    4. Hindered Remittances
    5. Term is used for failed transactions

    Answer: a

  3. EMI can be a marketing tool if
    1. EMI is increasing
    2. It is very high
    3. It is very low
    4. EMI has no impact on marketing
    5. EMI is a flat rate

    Answer: c

  4. Channel Finance can be considered only among ________
    1. Supply-chain distributors
    2. Chain snatchers
    3. NRIs
    4. Pensioners
    5. House wives

    Answer: a

  5. Direct Marketing is useful for
    1. Designing products
    2. Sending e-mails
    3. Increased production
    4. Increased job opportunities
    5. None of these

    Answer: e

  6. The pricing strategy for credit cards depends on ________
    1. Competition
    2. Customer՚s income
    3. Customer relations
    4. Customer awareness
    5. Customer usage

    Answer: b

  7. Offsite Marketing means ________
    1. Sales persons
    2. Marketing in the Production Department
    3. ATMs
    4. Marketing inside the Branch
    5. Marketing function outside the Branch

    Answer: e

  8. One of the following is not a Target group for Savings Accounts
    1. Salaried persons
    2. Doctors
    3. Public servants
    4. Insurance agents
    5. Loss making companies

    Answer: e

  9. Rural bank marketing has good scope for ________
    1. Industrial loans.
    2. Corporate loans
    3. NRI loans
    4. Tractor loans
    5. All of the above

    Answer: d

  10. ASBA accounts are a type of ________
    1. Loan accounts
    2. Credit card facilities
    3. Savings accounts
    4. Export-Import remittances
    5. Internet Banking

    Answer: c

Developed by: