IBPS CLERK Previous Questions and Answers Exam 2011 Paper Part 2

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 107K)

IBPS CLERK Exam Date- 27.11.2011 (south Zone)

1. Which of the following organization/ agencies is specifically set up to boost overall rural development in India?

1) RBI

2) SIDBI

3) NABARD

4) SEBI

5) EXAM

Ans- 3

2. Which of the following States has expressed its unhappiness over the agreement on sharing of Teesta water between India and Bangladesh? (Agreement was not signed because of the objection)

1) Jharkhand

2) Assam

3) Manipur

4) Bihar

5) West Bengal

Ans- 5

3. Which of the following countries is a major producer of Juite?

1) Pakistan

2) Afghanistan

3) South Africa

4) Bangladesh

5) Sri Lanka

Ans- 4

4. The president of India visited which of the following countries in July 2011 and held discussions with Mr. Lee Myung-bak, the president of the country?

1) South Korea

2) Mongolia

3) China

4) North Korea

5) Thailand

Ans- 5

5. India is providing financial help to which of the following countries for building a large harbour there named as Kankasanthurai Harbour?

1) Nepal

2) Myanmar

3) Bangladesh

4) Sri Lanka

5) Vietnam

Ans- 4

6. The Government of India has recently added the following currency for allowing Indian companies to raise debts through External Commercial Borrowings.

1) EURO

2) Dinar

3) Great Britain pound

4) Chinest Yuan

5) Japanese Yen

Ans- 4

7. Who among the following is the ex-officio Chairman of the Rajya Sabha at present?

1) Mrs. Pratibha patil

2) Sri Mohammad Hamid Ansari

3) Dr. Manmohan Singh

4) Ms. Miera kumar

5) Sri. L.K. Advani

Ans- 2

8. Which of the following States at the instance of the Supreme Court of India, has decided to conduct electronic auction to Iron and Steel producers?

1) Gujarat

2) Bihar

3) Madhya Pradesh

4) Uttar Pradesh

5) Karnataka

Ans- 5

9. Saina Nehwal is a famous player associated with the game of

1) Hockey

2) Badminton

3) Golf

4) Lawn tennis

5) Table Tennis

Ans- 2

10. Who among the following is the prime Minister of Japan at present?

1) Mr. Yoshihiko Noda

2) Mr. Naoto Kan

3) Mr. Abe Shinzo

4) Mr. Yasuo Fukuda

5) None of these

Ans- 1

Developed by: