IBPS CLERK Previous Questions and Answers Exam 2011 Paper Part 3

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 94K)

11. Central Drug Research Institute is located in which of the following cities in India?

1) Jamshedpur

2) New Delhi

3) Jaipur

4) Luck now

5) Dhanbad

Ans- 4

12. Which for the following books is written by the Classic Russian author Maxim Gorky?

1) As you like it

2) Lolita

3) The Mother

4) War and peace

5) Alice in Wonderland

Ans- 3

13. Summer Olympic of 2016 will be organised is a city in

1) China

2) India

3) Brazil

4) Russia

5) South Africa

Ans- 3

14. Which of the following terms is NOT used in the game of Hockey?

1) Bully

2) Follow – on

3) Penalty corner

4) Centre pass

5) Scoop

Ans- 2

15. The latest merger of bank with State Bank of India is ––

1) State Bank of Hyderabad

2) State Bank of Indore

3) State Bank of Saurashtra

4) State Bank of Travancore 5) None of these

Ans- 2

16. Mr. Salva Kiir Mayardit has taken over as the first president of

1) Republic of South Sudan

2) Vietnam

3) Myanmar

4) Libya

5) Iraq

Ans- 1

17. Which of the following represents female literacy rate in India? (As per provisional figures of Census 2011)

1) 60%

2) 62%

3) 65%

4) 70%

5) None of these

Ans- 5

18. The Head Quarters of the World Bank is located in ––

1) London

2) Paris

3) New York

4) Tokyo

5) Washington D.C

Ans- 5

19. Which of the following schemes is launched by the Government of India only for school children?

1) Kutir Jyoti

2) Kishor Jeevan

3) Aadhaar

4) SEWA

5) Mid Day Meal

Ans-5

20. Which of the following days is observed as ‘World Ozone Day’?

1) 10th August

2) 16th October

3) 16th September

4) 10th December

5) 19th Janury

Ans- 3

21. Which of following Awards is given by the Government of Madhya pradesh for excellence in the field of classical music/ dance etc?

1) Saraswati Samman

2) Kalidas Samman

3) Vyas Samman

4) Shanti Swarup Bhatnagar Award

5) Sahitya Akademi Award

Ans- 2

22. Which of the Cups/ Trophies is associated with the game of Cricket?

1) Azlan Shan Cup

2) Davis Cup

3) Nehru Gold Cup

4) Ranji Trophy

5) Wimbledon Trophy

Ans- 4

23. Which of the following is the currency of South Korea?

1) Yen

2) Kyat

3) Won

4) Rupee

5) Ringth

Ans- 3

24. Who among the following is the Railway Minister of India at present?

1) Sri shared Pawar

2) Sri Virbhadra Singh

3) Smt. Ambika Soni

4) Sri Dinesh Trivedi

5) None of these

Ans- 4

Developed by: