IBPS CLERK Previous Questions and Answers Exam 2011 Paper Part 5

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of Bank-PO.

Download PDF of This Page (Size: 94K)

9. Qatar and some other countries are supply LNG to India. What does the letter ‘N’ denotes in the term LNG used here?

1) Neutral

2) Nitrogen

3) Natural

4) Naphtha

5) Nitric

Ans – 3

10. Who among the following is the President of Indonesia at present was in news recently?

1) Mr.Najib Turn Tazak

2) Mr.Susilo Bambang Yudhoyono

3) Mr.Sukarno

4) Mr.Yingluck Shinawatra

5) None of these

Ans – 2

11. Which of the following centres is the largest mobiliser of bank deposits in our country?

1) Delhi

2) Kolkata

3) Chennai

4) Ahmedabad

5) Mumbai

Ans – 5

12. Ms. Dilma rousseff is the first woman President of ___

1) Argentina

2) Brazil

3) Uganda

4) Peru

5) Newzealand

Ans – 2

13. The conference of Agricultural minister of G-20 nations was organized in June 2011 in

1) Lima

2) London

3) Tokyo

4) Vienna

5) Paris

Ans – 5

14. Which of the following books is written by R.K.Narayan?

1) A Tiger for Malgudi

2) Three Mistakes of My lie

3) A Himalayan Love Story

4) A Bend in the River

5) The Mother

Ans – 1

15. Who is the super senior citizen of India as per the Budget of 2011-12?

1) A person who has attained an age of 80 years and above

2) A person who has attained an age of 65 years

3) A person who has attained an age of 60 years

4) A person who has attained an age of 55 years and above

5) None of these

Ans – 1

16. India is purchasing C-17 Strategic Aircrafts from which of the following countries?

1) Italy

2) Germany

3) USA

4) France

5) Russia

Ans – 3

17. Many times we read the term ECB in newspapers. What is the full form of ECB?

1) Essential Commercial Banking

2) European Credit Borrowing

3) External Credit for Business

4) External Commercial Borrowing

5) None of these

Ans – 4

18. Which of the following awards is given to Gagan Narang recently by the Government of India?

1) Rajiv Gandhi Kehl Ratna Award

2) Bharat Ratna

3) Man of the Year

4) Sportsman of the Year

5) Padma Vibhushan

Ans – 1

19. Anushka Sharma was honoured with the best actress award by IIFA. for her acting in

1) Band baja baraat

2) Dabangg

3) Once upon a Time in Mumbai

4) My name is khan

5) Housefull

Ans – 1

20. Which of the following schemes is NOT launched by the Government of India?

1) Old age pension scheme

2) Bharat nirman

3) Kutir jyothi

4) Swachhajal yojana

5) Jeevan tarang

Ans – 5

21. Who among the following is Minister of Foreign Affairs of India at present?

1) Sri Kamal Nath

2) Sri S.M.Krishna

3) Sri P.Chidambaram

4) Shri Sharad Pawar

5) None of these

Ans – 2

Developed by: