SBI PO Exam Solved Previous Question Papers 2011 (Part 4 of 4)

  1. Hem Dutta who was honoured by the prestigious Rajiv Gandhi National Sadbhawana Award 2007 is a famous

    1. Author

    2. Social activist

    3. Player

    4. Film producer

    5. Scientist

    Answer: b

  2. Who amongst the following is selected for Basava Award (2006 − 07) by the Karnataka Government?

    1. Dr. Manmohan Singh

    2. APJ Abdul Kalam

    3. Sonia Gandhi

    4. Pratibha Patil

    5. None of these

    Answer: b

  3. Asia Pacific Economic Co-operation Business Meet was organized in September 2007 in

    1. New Delhi

    2. Beijing

    3. Tokyo

    4. London

    5. Sydney

    Answer: e

  4. The World Athletics Championship 2007 was organized in

    1. Beijing

    2. New Delhi

    3. Osaka

    4. Dhaka

    5. London

    Answer: c

  5. Who amongst the following was the Captain of the Indian Hockey team who won Asia Cup 2007 held in Chennai?

    1. Baichung Bhutia

    2. Dilip Tirkey

    3. Pankaj Adwani

    4. Manavjit Singh Sandhu

    5. None of these

    Answer: e

  6. Which of the following is a public sector unit?

    1. TCS

    2. ICICI Bank

    3. TESCO

    4. BHEL

    5. All of these

    Answer: d

  7. India's Foreign Exchange Reserve declined sharply in recent past. What was the main reason for the same?

    1. Heavy demand of the same by foreign tourists

    2. Import of wheat from Pakistan and S. Korea

    3. Appreciation of Rupee Value

    4. Instability in Coalition Govt. In Centre

    5. None of these

    Answer: c

  8. Shinzo Abe who was on a visit to India in recent past is the

    1. Prime Minister of South Korea

    2. Prime Minister of North Korea

    3. Prime Minister of Japan

    4. President of South Korea

    5. None of these

    Answer: c

  9. Asafa Powell who created a new World Record in 100 metres race is a citizen of

    1. Jamaica

    2. South Africa

    3. India

    4. USA

    5. South Korea

    Answer: a

  10. Who amongst the following got third position in long jump event of the Bayer International Athletics meet held in Germany in 2007?

    1. Shiny Wilson

    2. Anju Bobby George

    3. Neha Sanwal

    4. Prajakta Sawant

    5. None of these

    Answer: b