Managment Solved Questions (Practice-Test 10 of 10)

Download PDF of This Page (Size: 119K)

  1. Which among the following is the most popular approach for accomplishing the results?

    1. Management by exception

    2. Reward system

    3. Management by objectives

    4. Mentor system

    Answer: c

  2. Techniques of managerial control are useful in:

    1. Selection of plant location

    2. Identifying appropriate technology

    3. Profit planning

    4. Conducting shareholders'meetings

    Answer: c

  3. Facility location decisions:

    1. Do not affect other capacity decisions

    2. Are intermediate range capacity decisions

    3. Are not affected by other existing capacities

    4. All of the above statements are untrue

    Answer: d

  4. Ship building and construction of dams and bridges are typical examples of:

    1. Fixed position layout

    2. Functional layout

    3. Product layout

    4. Project type layout

    Answer: a

  5. If unit item cost = Rs. 10, monthly carrying charge = 3%, monthly demand = 100 units and ordering cost = Rs. 20 per order, the EOQ is:

    1. 11.45

    2. 400

    3. 115.4

    4. 33.3

    Answer: c

  6. PERT/CPM network analysis can be used for:

    1. Projection appraisal

    2. Project Implementation

    3. Project monitoring and control

    4. All of the above

    Answer: a

  7. Where ‘r’ is equal to zero the regression lines cut each other making an angle of:

    1. 450?

    2. 60?

    3. 90?

    4. None of these

    Answer: d

  8. In a moderately asymmetrical distribution

    1. AM > GM > HM

    2. AM < GM < HM

    3. AM < GM > HM

    4. None of these

    Answer: a

  9. National Housing is a controlled enterprise of:

    1. NABARD

    2. UTI

    3. RBI

    4. LIC of India

    Answer: c

  10. Corporate tax is imposed by:

    1. State Government

    2. Local Government

    3. Central Government

    4. Both a and c

    Answer: c