CBSE UGC-NET 2003 Paper (Part 5 of 7)

Six persons Ana, Bana, Cana, Dana, Ena and Fana were playing a game of cards. Ana's father, mother and uncle were in the group. There were two women. Bana, the mother of Ana gets more points than her husband. Dana got more point Ena but less than Fana. Niece of Ena got lowest points. Father of Ana got more points than Fana but could not win the game?

  1. Who won the game?

    1. Bana

    2. Cana

    3. Aria

    4. Fana

    Answer: a

  2. If Bana was me of the ladies, who was the other lady?

    1. Fana

    2. Ana

    3. Dana

    4. Ena

    Answer: b

  3. Consider the first 135 multiples of 6. What is the sum of the numbers?

    1. 55070

    2. 55080

    3. 54540

    4. 56080

    Answer: b

  4. Consider the first 135 multiples of 6. What will be the average of the numbers?

    1. 357

    2. 358

    3. 408

    4. 407

    Answer: c

  5. Consider the first 135 multiples of 6. If in place of 6, a student takes 135 multiples of 7, what will be the ratio of averages?

    1. 6/7

    2. 3/2

    3. 4/7

    4. 43/35

    Answer: c

  6. In a school 30% of students are boys and rest, girls. 60% of the students are tall and the rest are short. If 10% of the students are short boys and 60 students are girls and are tall. How many of the students are tall boys?

    1. 40

    2. 20

    3. 45

    4. 30

    Answer: d

  7. If Raja cannot count, he can spell. If Purnima does not pay, Taru. n goes on strike. If Purnima pays, Raja can spell. Therefore if Tarun does not go on strike

    1. Purnima does not pay

    2. Raja can count

    3. Raja cannot count

    4. none of the above

    Answer: a

  8. Either Pakistan will test the Ghauri missileor India will conduct a nuclear test. Either the United States will not lift sanctions on India or Clinton will visit India. Which of the following is necessary to ensure that India conducts a nuclear test and Clinton will visit India.

    1. Pakistan will not test the Ghaurimissile and the United States will not lift sanctions.

    2. Pakistan will test the Ghauri missile and the United States will lift sanctions.

    3. Pakistan will not test the Ghauri missile.

    4. Pakistan will not test the Ghauri missile and the United States will lift sanctions.

    Answer: b