Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 1 Part 16

Get unlimited access to the best preparation resource for CTET/Paper-1 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-1.

185. A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the number is reversed. The number is

(a) 18

(b) 42

(c) 81

(d) 24

Ans: (d)

186. In a camp, 95 men had provisions for 200 days. After 5 days, 30 men left the camp. For how many days will the remaining food last now?

(a) 180

(b) 285

(c) 139 16/19

(d) 28.5

Ans: (b)

187. The milk and water in two vessels A and B are in the ratio 4: 3 and 2: 3 respectively.

In what ratio, the liquids be mixed in both the vessels so that the new liquid contains half milk and half water?

(a) 7: 5

(b) 1: 2

(c) 2: 1

(d) 6: 5

Ans: (a)

188. A sum of Rs. 427 is to be divided among A, B and C in such a way that 3 times A’s share, 4 times B’s share and 7 times C’s share are all equal. The share of C is

(a) Rs. 84

(b) Rs. 147

(c) Rs. 196

(d) Rs. 240

Ans: (a)

189. A and B can together finish a work in 30 days. They worked at it for 10 days together and then B left. The remaining work was done by A alone in 30 more days. B alone can finish the work in

(a) 48 days

(b) 60 days

(c) 75 days

(d) 90 days

Ans: (d)

190. The ratio of 435: 25 is same as

(a) 4: 1

(b) 2: 1

(c) 7: 5

(d) 7: 10

Ans: (a)

191. A person borrowed Rs. 500@ 3% per annum SI and Rs. 600 @ 4 1/2% per annum on the agreement that the whole amount will be returned only when the total interest becomes Rs. 126. The number of years, after which the borrowed sum is to be returned, is

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 5

Ans: (b)

192. On selling a certain commodity for Rs. 425, there is as much gain as loss on selling it for Rs. 355. The CP of the commodity is

(a) Rs. 370

(b) Rs. 385

(c) Rs. 390

(d) Rs. 400

Ans: (c)

193. If a = 9, b = 16 the value of is

(a) 20

(b) - 20

(c) ± 20

(d) ± 25

Ans: (c)

194. Insert the missing number.

10, 5, 13, 10, 16, 20, 19, (....)

(a) 22

(b) 40

(c) 38

(d) 23

Ans: (b)

195. Insert the missing number.

8, 7, 11, 12, 14, 17, 17, 22, (....)

(a) 27

(b) 20

(c) 22

(d) 24

Ans: (b)

196. Two numbers are respectively 20% and 50% more than a third number. The ratio of the two numbers is

(a) 2: 5

(b) 3: 5

(c) 4: 5

(d) 6: 7

Ans: (c)