Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 1 Part 5

Get unlimited access to the best preparation resource for CLAT : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CLAT.

52. Which one is not the name of a film?

(a) Bombay

(b) Hyderabad Blue

(c) Delhi Heights

(d) Delhi Rises

Ans: (d)

53. Which one is a brand of children՚s outfits?

(a) Liliput

(b) Ginni and Jony

(c) Kangaroos

(d) All of these

Ans: (d)

54. In the cyber world ‘RAM’ stands for

(a) Radio Audience Measurement

(b) Random Access Memory

(c) Regional Audio Meter

(d) Radioactive Meter

Ans: (b)

55. Which Hindi film was nominated for Oscar award?

(a) Lagan

(b) Gadar Ek Prem Katha

(c) Bhagat Singh

(d) The Legend of Bhagat Singh

Ans: (a)

56. Which city hosted the Miss World Pageant for the first time in India?

(a) Hyderabad

(b) Chennai

(c) Thiruvanan Puran

(d) Bengaluru

Ans: (d)

57. Which Hindi film was not nominated for Oscar award?

(a) Salaam Bombay

(b) Mother India

(c) Pakeeza

(d) Lagan

Ans: (c)

58. Which brand showed an ordinary girl becoming a cricket commentator in its TV advertisement?

(a) Fair Ever

(b) Fair & Young

(c) Emami Fairness Cream

(d) Fair & Lovely

Ans: (d)

59. The strait of Malacca lies between

(a) Myanmar and Malaysia

(b) Malaysia and Sumatra

(c) Indonesia and Philippines

(d) Philippines and Taiwan

Ans: (b)

60. SAARC was founded in

(a) New Delhi

(b) Geneva

(c) Dhaka

(d) Thimphu

Ans: (c)

61. In which layer of the atmosphere do most weather phenomena occur?

(a) Exosphere

(b) Stratosphere

(c) Ionosphere

(d) Troposphere

Ans: (c)

62. Which one of the following ocean currents converges with the Gulf Stream?

(a) Benguela Current

(b) South Atlantic Current

(c) Kuroshio Current

(d) Labrador Current

Ans: (d)

63. Match List-I with List-II and select the correct answer using the codes given below the lists

Match List-I with List-II and Select the Correct Answer Using the Codes Given below the Lists
List-I (Rock/Mineral)List-II (Example)
A. Sedimentary rock1. Granite
B. Igneous rock2. Granite Quartz
C. Metamorphic rock3. Granite Shale
D. Mineral4. Granite Basalt
5. Gneiss

(a) 2 5 1 3

(b) 3 4 5 2

(c) 3 5 1 2

(d) 2 4 5 3

Ans: (b)

64. Which one of the following rivers originates near Mahabaleshwar?

(a) Godavari

(b) Krishna

(c) Cauveri

(d) Tapi

Ans: (b)

65. With reference to the climate of India, the western disturbances originate over which one of the following?

(a) Arabian Sea

(b) Baltic Sea

(c) Caspian Sea

(d) Mediterranean Sea

Ans: (a)

Developed by: