Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 1 Part 8

Get unlimited access to the best preparation resource for CTET/Paper-1 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-1.

94. Section 11 of the Transfer of Property Act will be applicable only when the interest transferred in the property is

(a) limited

(b) absolute

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Ans: (b)

95. Pre-martial relation of a spouse is a statutory ground for

(a) judicial separation

(b) divorce

(c) nullity of marriage

(d) None of the above

Ans: (d)

96. Which one of the following sections of the Hindu Marriage Act, 1955 deals with ‘Restitution of Conjugal Rights’?

(a) Section 5

(b) Section 9

(c) Section 10

(d) Section 11

Ans: (b)

97. Under which section of the Hindu Marriage Act, 1955, the provision relating to registration of marriage is given?

(a) Section 8

(b) Section 7

(c) Section 6

(d) Section 5

Ans: (a)

98. ‘A’ administers poisonous drug to a woman ‘B’ to cause miscarriage. It is found that ‘B’ was not pregnant. In this case

(a) ‘A’ is not guilty of attempt to cause miscarriage

(b) ‘A’ is guilty of attempt to cause miscarriage

(c) ‘A’ is guilty of murder

(d) ‘A’ is guilty of no offence

Ans: (b)

99. Which of the following Muslim laws applies in India?

(a) Muslim Penal Law

(b) Muslim Law of Evidence

(c) Muslim Law of Sales of Goods

(d) Muslim Women (Protection of Rights on Divorce) Act, 1986

Ans: (d)

100. A person deprived of his personal liberty is required to be produced before a magistrate within

(a) one month

(b) one week

(c) twenty-four hours

(d) twelve hours from his arrest

Ans: (c)

101. Preamble of the Constitution declares India as

(a) a Socialist Democratic Republic

(b) a Sovereign Socialist Secular Democratic Republic

(c) a Sovereign Democratic Republic

(d) None of the above

Ans: (b)

102.’A’ promises to obtain for ‘B’ an employment in public service and ‘B’ promises to pay Rs. 1000 to ‘A’, the agreement between ‘A’ and ‘B’.

(a) is Legal and proper

(b) can be enforced at the instance of ‘B’

(c) is Void agreement

(d) None of the above

Ans: (c)

103. Whether confession made to a Police Officer (while not in custody) by an accused of an offence can be proved against him and is a ........ evidence.

(a) admissible

(b) not admissible

(c) partially admissible

(d)None of the above

Ans: (b)

104. Indian Evidence Act deals privilege

(a) as a right only

(b) as a duty only

(c) as a right and duty both

(d) neither as a right nor as a duty

Ans: (c)

105. Identification parade is relevant under

(a) Section 8 of the Indian Evidence Act

(b) Section 9 of the Indian Evidence Act

(c) Section 10 of the Indian Evidence Act

(d) Section 11 of the Indian Evidence Act

Ans: (b)

106. Which one of the following Sections of the Indian Evidence Act provides for admissibility of secondary evidence?

(a) Section 60

(b) Section 61

(c) Section 63

(d) Section 65

Ans: (d)