Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 2 Part 11

Doorsteptutor material for CTET/Paper-2 is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

126. Two terms ten true of US President was fixed in

(a) 1748

(b) 1848

(c) 1948

(d) None of these

Ans: (d)

127. The US Senate comprises

(a) 98 members

(b) 100 members

(c) 102 members

(d) None of these

Ans: (b)

128. The term of US House of Representative is

(a) 2 years

(b) 3 years

(c) 4 years

(d) None of these

Ans: (a)

129. Gerald Ford was US President by

(a) Appointment

(b) Election

(c) Succession

(d) None of these

Ans: (c)

130. The quorum of the House of Commons is

(a) 40 members

(b) 50 members

(c) 60 members

(d) None of these

Ans: (a)

131. The Labour Party was founded in Britain in

(a) 1900

(b) 1901

(c) 1902

(d) None of these

Ans: (a)

132. The Speaker of the House of Commons owes allegiance to

(a) Majority Party

(b) Opposition Party

(b) No Party

(d) None of these

Ans: (c)

133. The judges of the Indian Supreme Court are appointed by

(a) The Prime Minister

(b) The President

(c) Parliament

(d) None of these

Ans: (b)

134. Indian Parliament is

(a) Unicameral

(b) Bicameral

(c) Tricameral

(d) None of these

Ans: (b)

135. How many meaningful English words can be made with the letters ‘OEHM’ using each letter only once in each word?

(a) None

(b) One

(c) Two

(d) Three

Ans: (b)

136. Sneha correctly remembers that her father’s birthday is before 16th June but after 11th June whereas her younger brother correctly remembers that their father’s birthday is after 13th June but before 18th June and her elder brother correctly remembers that their father’s birthday is on an even date. On what date in June is definitely their father’s birthday?

(a) Sixteenth

(b) Twelfth

(c) Fourteenth or Sixteenth

(d) None of the above

Ans: (d)

Directions (Q. Nos. 137 to 140) Study the following arrangement carefully and answer the questions given below.

Q9K#P@3ENSAC*G©UM7FIV%4Z8Y

137. If all the numbers are dropped from the above arrangement, which of the following will be the seventeenth from the right end?

(a) E

(b) P

(c) I

(d) @

Ans: (d)

138. Which of the following is the sixth to the left of the fifth to the left of ‘V’?

(a) 3

(b) A

(c) N

(d) S

Ans: (d)