Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 2 Part 12

Doorsteptutor material for CLAT is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CLAT.

139. Which of the following is the eighth to the right of the fourteenth from the left end of the above arrangement?

(a) V

(b) 4

(c) %

(d) E

Ans: (c)

140. Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

(a) IM %

(b) CNG

(c) 3#N

(d) UGC

Ans: (d)

141. How many such symbols are there in above arrangement, each of which is immediately preceded by an alphabet and immediately followed by a number?

(a) None

(b) One

(c) Two

(d) Three

Ans: (c)

142. Four pairs of words are given below out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

(a) Watt Power

(b) Ampere Current

(c) Pascal Pressure

(d) Radian Degree

Ans: (d)

143. The letters skipped in between the adjacent letters in the series are followed by equal space. Which of the following series observes this rule?

(a) SUXADF

(b) RVZDFG

(c) HKNGSW

(d) RVZDHL

Ans: (d)

144. Which of the following will be the third digit of the fourth number after the following numbers are arranged in descending order after reversing the positions of the digits within each number?

645, 869, 458, 347,981, 792

(a) 4

(b) 6

(c) 8

(d) 9

Ans: (a)

145. P is 60 m South-East of Q. R is 60 m North-East of Q. Then R is in which direction of P?

(a) North

(b) North-East

(c) South

(d) South-East

Ans: (a)

146. Choose the one which is different from the rest.

(a) 248

(b) 326

(c) 392

(d) 414

Ans: (c)

147. Three of the four groups of letters given below are alike in a certain way while one is different. Choose the odd one

(a) GWOURV

(b) LZKMSU

(c) JOEHNP

(d) SFXPMG

Ans: (d)

148. The letters skipped in between the adjacent letters in the series are followed by equal space. Which of the following series observes this rule?

(a) HKNGSW

(b) EIMQVZ

(c) SUXADF

(d) RVZDHL

Ans: (d)

149. A boy started walking positioning his back towards the sun. After some time, he turned left, then turned right and then towards the left again. In which direction is he going now?

(a) East or West

(b) North or West

(c) South or West

(d) North or South

Ans: (d)

Directions (Q. Nos. 150 to 154) Read the following passage carefully and answer the questions given below it.

A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table, facing the center. A sit third to the left of C and second to the right of E. B sits second to the right of D who is not an immediate neighbour of E. H sits second to the left of F. G is not an immediate neighbour of D.

150. Which of the following pairs has only one person sitting-between them, if the counting is done in clockwise direction?

(a) F, G

(b) H, G

(c) H, C

(d) H, B

Ans: (b)