Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 2 Part 3

Doorsteptutor material for CTET/Paper-2 is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

27. (a) on

(b) of

(c) in

(d) for

Ans: (b)

28. (a) shopper

(b) client

(c) man

(d) businessman

Ans: (a)

29. (a) gaudy

(b) accessible

(c) reliable

(d) durable

Ans: (a)

30. (a) tackled

(b) simplified

(c) resolved

(d) solved

Ans: (c)

31. (a) genuine

(b) labored

(c) impulsive

(d) inborn

Ans: (d)

32. (a) ahead

(b) along

(c) through

(d) around

Ans: (c)

33. (a) amenities

(b) comforts

(c) luxuries

(d) necessities

Ans: (a)

34. (a) connoisseurs

(b) artists

(c) experts

(d) scientists

Ans: (a)

35. (a) local

(b) particular

(c) impersonal

(d) personal

Ans: (d)

Directions (Q. Nos. 36 to 40) In the following items, each passage consists of six sentences. The first sentence (S1) and the final sentence (S6) are given in the beginning. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled P, Q, R and S. You are required to find out the proper sequence of the four sentences and indicate your correct answer accordingly.

36. S1: When you have to study for examination, you have many things to do.

S6: The final aim, of course, is to pass the examination that is two months away.

P: Suppose you have only two months to do it.

Q: The timetable tells you what you have to do every day and for how many hours. R: You have to read a number of books, learn tables and formulas.

S: Then the best way is to make a timetable for yourself.

Which one of the following is the correct sequence?

(a) R P S Q

(b) S R Q P

(c) Q R S P

(d) P S O R

Ans: (a)

37. S1: The umpire has to do a lot of hard work before qualifying to supervise a match.

S6: So, an umpire must keep abreast of time and apply the rules as occasion demands.

P: However, umpires are human and are sometimes prone to make mistakes.

Q: The rules of the game are being constantly changed.

R: The players should gracefully and sportingly accept these mistakes.

S: He is aware of the responsibilities that go with the ob.

Which one of the following is the correct sequence?

(a) Q R R S

(b) S P R Q

(c) S R P Q

(d) Q R P S

Ans: (a)

38. S1: Mohan came to the city to meet a friend. S6: He should not have behaved so rudely

P: Mohan asked her to join them for tea.

Q: Mohan’s friend who had some grudge against Sheila quickly got up and left the restaurant without saying a word.

R: While they were having tea at a restaurant Sheila, a former fellow student of theirs, came in.

S: Though Sheila knew Mohan’s friend was a bad fellow, she accepted the invitation. Which one of the following is the correct sequence?

(a) P R S Q

(b) R P S Q

(c) P R Q S

(d) R P Q S

Ans: (b)