Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 3 Part 12

Glide to success with Doorsteptutor material for CTET/Paper-2 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

141. Statements

All shirts are skirts.

All skirts are banks.

All banks are roads.

All roads are brushes.

Conclusions

I. All banks are skirts.

II. All roads are banks.

III. Some brushes are shirts.

(a) Only I follows

(b) Only III follows

(c) Only I and III follow

(d) All I, II and III follows

Ans: (b)

142. Statements

Some fishes are plates.

Some plates are spoons. Some spoons are plants.

All plants are crows.

Conclusions

I. Some plates are crows.

II. Some crows are spoons.

III. Some plants are spoons.

(a) Only I follows

(b) Only I and II follow

(c) None follows

(d) Only II and III follows

Ans: (d)

143. Statements

Some eggs are hens.

Some hens are ducks.

All ducks are pigeons.

All pigeons are sparrows

Conclusions

I. All ducks are sparrows.

II. No egg is duck.

III. Some sparrows are hens.

(a) Only I follows

(b) Only I and II follow

(c) Only III follows

(d) Only I and III follow

Ans: (d)

144. Statements

No man is tiger.

No tiger is cat.

Some cats are lions.

Some lions are tigers.

Conclusions

I. Some tigers are cats.

II. Some cats are men.

III. Some lions are men.

(a) None follows

(b) Only III follows

(c) Only I and II follow

(d) Only I follows

Ans: (a)

145. Three of the following four are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

(a) Papaya

(b) Mango

(c) Jackfruit

(d) Watermelon

Ans: (c)

146. Number of letters skipped in between adjacent letters of the series starting from behind are increased by one. Which of the following series observes this rule?

(a) ONLKI

(b) OMKIG

(c) OMJFA

(d) OIGDC

Ans: (c)

147. If the first and second digits in the sequence 798453678345 are interchanged, also the third and fourth digits, the fifth and sixth digits and so on. Which digit would be the sixth counting from your right?

(a) 5

(b) 6

(c) 7

(d) 8

Ans: (c)

Directions (Q. Nos. 148 to 152) In each question below, is given a statement followed by two assumptions numbered I and II. An assumption is something supposed or taken for granted. You have to consider the statement and the following assumptions and decide which of the assumptions is implicit in the statement. Give answer

(a) if only assumption I is implicit

(b) if only assumption II is implicit

(c) if neither I nor II is implicit

(d) if both I and II are implicit

148. Statement To achieve economic development, people should work hard.

Assumptions

I. Achieving economic development is desirable.

II. Working hard is not impossible.

Ans: (d)