Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 3 Part 16

Glide to success with Doorsteptutor material for CTET/Paper-2 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

187. The ratio of the speeds of two trains is 7: 8. If the second train runs 400 km in 4 h, then the speed of the first train is

(a) 70 km/h

(b) 75 km/h

(c) 84 km/h

(d) 87.5 km/h

Ans: (d)

188. The number of prime factors of (6) 10 X (7) 17 X (55) 27

(a) 54

(b) 64

(c) 81

(d) 91

Ans: (d)

189. A and B entered into a partnership investing Rs. 12000 and Rs. 9000, respectively. After 3 months C also joined them with a capital of Rs. 15000. The share of C in the half yearly profit of Rs. 9500 is

(a) Rs. 3500

(b) Rs. 3000

(c) Rs. 2500

(d) Rs. 4000

Ans: (c)

190. A circular wire of radius 42 cm is cut and bent in the form of a rectangle whose sides are in the ratio of 6: 5. The smaller side of the rectangle is

(a) 30 cm

(b) 60 cm

(c) 72 cm

(d) 108 cm

Ans: (b)

191. The marked price of a table is Rs. 3000 and is available at successive discounts of 20% and 10% respectively. If there is an additional discount of 5% on cash payment, then what is the cash price of the table?

(a) Rs. 2400

(b) Rs. 2160

(c) Rs. 2100

(d) Rs. 2052

Ans: (d)

192. A person sold 320 mangoes for the CP of 400 mangoes. His gain percent is

(a) 10%

(b) 15%

(c) 12 1/2%

(d) 25%

Ans: (d)

193. Of the three numbers, second is twice the first and is also thrice the third. If the average of the three numbers is 44, the largest number is

(a) 24

(b) 36

(c) 17

(d) 72

Ans: (d)

194. is equal to

(a) 2.5

(b) 0.025

(c) 0.0025

(d) 0.0000025

Ans: (d)

Directions (Q. Nos. 195 to 198) What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

195. 196 X 948 / 158 =?

(a) 1156

(b) 1200

(c) 1188

(d) 1176

Ans: (d)

196. (786 X 64) / 48 =?

(a) 1050

(b) 1024

(c) 1048

(d) 1036

Ans: (c)

197. 3.5 + 11.25 X 4.5 - 32.5 =?

(a) 18.275

(b) 21.625

(c) 32.375

(d) 25.45

Ans: (b)

198. (2640 / 48) x (2240 / 35) =?

(a) 3520

(b) 3515

(c) 3495

(d) 3490

Ans: (a)

199. If one side one diagonal of a rhombus are 5 cm and 8 cm respectively then its area is

(a) 20 cm2

(b) 24 cm2

(c) 40 cm2

(d) 26 cm2

Ans: (b)

200. The ratio between the area of a square of side ‘a’ and an equilateral triangle of side ‘a’ is

Ans: (d)