Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 3 Part 2

Glide to success with Doorsteptutor material for CTET/Paper-1 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-1.

13. RAPACITY

(a) Anger

(b) Cruelty

(c) Pride

(d) Greed

Ans: (d)

Directions (Q. Nos. 14 to 15) In this section, each of the following items consists of a word in CAPITAL LETTERS, followed by four words. Select the word that is farthest in meaning to the bold word in capital letters.

14. EPHEMERAL

(a) Temporal

(b) Stable

(c) Permanent

(d) Earthly

Ans: (c)

15. OBLIGATORY

(a) Doubtful

(b) Voluntary

(c) Sincerely

(d) Faithfully

Ans: (b)

Directions (Q. Nos. 16 to 20) Which of the phrases (a), (b), (c), (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the sentence grammatically correct?

16. Newspapers have great power because their enormous circulation.

(a) on account

(b) because of

(c) as a result

(d) owing

Ans: (b)

17. The crowd which has gather to protest against the decision slowly returned to their homes.

(a) which had gathered

(b) which have gathered

(c) gathering up

(d) which gathers around

Ans: (a)

18. He will be handling the next project since he has vastly experience in this business.

(a) vast experience

(b) vastly experienced

(c) a vast experiencing

(d) the vast experience

Ans: (c)

19. Children nowadays are watching too much television.

(a) to much of

(b) more of

(c) very much of

(d) No correction required

Ans: (d)

20. The bridge in connection with the two cities will remain closed for security reasons.

(a) connects between

(b) in connection to

(c) being connected from

(d) connecting

Ans: (c)

Directions (Q. Nos. 21 to 25) Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer.

21. The foreign company has so far declined to (a)/directly comment on the Indian company’s move, (b) / which analysts is saying is a sign the company wanting to (c) / fight for its presence in the market (d)

Ans: (c)

22. A property dealer was (a)/shoot dead by four unidentified jacket-clad men (b) / while taking a morning walk (c) / in a park (d)

Ans: (b)

23. To curbing the spread of violence, (a)/authorities brought under curfew (b)/ more areas in the State, where (c) / three youths were killed (d)

Ans: (a)

24. Not only was the actress over the moon (a) / as winning an award, but was (b)/also deeply touched by the support (c) / she got from the industry (d)

Ans: (b)

25. Hectic schedules can (a) / take a toll on anybody and (b) / the solutions to this is (c) / a quick holiday to some exotic location (d)

Ans: (c)

Directions (Q. Nos. 26 to 30) Each sentence below has a blank/s, each blank indicating that something has been omitted. Choose the word/s that best fit/s the meaning of the sentence as a whole.

26. We ....... decided ....... buy a new car.

(a) have, to

(b) has, is

(c) are, in

(d) is, to

Ans: (a)

27. Rohan ........... asleep while watching the film.

(a) is

(b) found

(c) fall

(d) fell

Ans: (d)