Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 4 Part 11

Get top class preparation for CTET/Paper-1 right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-1.

143. Who is to the immediate right of A?

(a) G

(b) B

(c) F

(d) Data inadequate

Ans: (a)

144. What is D’s position with respect to B?

(a) Immediate right

(b) Fourth to the right

(c) Third to the left

(d) Immediate left

(a) Only (a)

(b) Only (b)

(c) Only (b) and (c)

(d) Only (d)

Ans: (d)

145. In which of the following pairs is the first person sitting to the immediate left of the second person?

(a) CH

(b) GA

(c) BD

(d) FG

Ans: (a)

146. Three of the following four are similar in relation to their positions in the English alphabet and hence form a group. Which one does not belong to that group?

(a) SPEAK: PZVKH

(b) HUSKY: BPGFS

(c) BRAIN: MRZIY

(d) BREAK: PZVIY

Ans: (b)

147. If the letters of the word ‘PROTECTION’ which are at odd numbered position in the English alphabet are picked up and are arranged in alphabetical order from left and if they are now substituted by Z, Y, X and so on, beginning from left which letter will get substituted by X?

(a) E

(b) O

(c) T

(d) I

Ans: (d)

148. The letter I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T in their order are substituted by twelve numbers but not in that order. 3 is assigned to R. The difference between R and M is 7. The difference between K and M is 2. What number is assigned to K?

(a) 8

(b) 12

(c) 7

(d) 11

Ans: (b)

Directions (Q. Nos. 149 to 153): In questions given below, statements 1 and 2 are followed by conclusions I and II. Taking the statements to be right although they may seem at variance with commonly accepted facts, mark your answers as under

(a) If only conclusion I follows

(b) If only conclusion II follows

(c) If both I and II follow

(d) Neither I nor II follows

149. Statements

1. All hands are machines.

2. All machines are wheels.

Conclusions

I. All wheels are hands.

II. All hands are wheels.

Ans: (b)

150. Statements

1. Some buds are leaves.

2. Some leaves are red.

Conclusions

I. Some buds are red.

II. Some leaves are not budding.

Ans: (b)

151. Statements

1. Some stones are shells.

2. All shells are pearls.

Conclusions

I. Some stones are pearls.

II. All pearls are shells.

Ans: (a)

152. Statements

1. Brown is red, and blue is green.

2. Green is pink and yellow is red.

Conclusions

I. Yellow is brown.

II. Pink is blue.

Ans: (c)

153. Statements

1. Merchants who do not own cars do not have bicycles either.

2. Those who do not have bicycles have tricycles.

Conclusions

I. Some merchants have only tricycles.

II. No one has both, the car, and the tricycles.

Ans: (d)