Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 4 Part 15

Get top class preparation for CTET/Paper-2 right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

186. X got 30% concession on the labelled price of an article and sold it for Rs. 8750 with 25% profit on the price she bought. What was the labelled price?

(a) Rs. 16000

(b) Rs. 12000

(c) Rs. 10000

(d) None of these

Ans: (c)

187. In 10-year, A will be twice as old as B was 10 year ago. If A is now 9 year older than B, the present age of B is

(a) 29 year

(b) 19 year

(c) 49 year

(d) 39 year

Ans: (d)

188. A train crosses a pole in 15 s, while it crosses 100 m long platform in 25 s. The length of the train is

(a) 125 m

(b) 135 m

(c) 159 m

(d) 175 m

Ans: (c)

189. A can do a piece of work in 12 days and B can do it in 18 days. They started the work together but A left 3 days before the completion of the work. The total number of days to complete the work is

(a) days

(b) 9 days

(c) days

(d) days

Ans: (b)

190. A man walking at the rate of 6 km/h crosses a square field diagonally in 9s. The area of the field is

(a) 125 sq. cm

(b) 112.5 sq. cm

(c) 110 sq. cm

(d) sq. m

Ans: (b)

191. A trader marks his goods 25% above the CP but discounts 15% on the marked price. His gain per cent in the deal is

(a) 5%

(b) %

(c) %

(d) 10%

Ans: (b)

192. On selling each of the two radios for Rs. 5000, a person neither gained nor lost. If he had sold one radio at 25% gain, then at what per cent loss did he sell the other radio?

(a) 16 2/3%

(b)18 2/9 %

(c) 25%

(d) 26 2/3 %

Ans: (a)

193. A house owner wants to get his house painted. He is told that this would require 25 kg of paint. Allowing for 15% wastage and assuming that the paint is available in 2 kg tins, the number of tins required for painting the house is

(a) 15

(b) 12

(c) 10

(d) 20

Ans: (a)

194. Price of food grains have risen by 10% and of other items of consumption by 15%. If the ratio of an employee’s expenditure on food-grains and other items is 2: 5, by how much should his salary be increased so that he may maintain the same level of consumption as before, assuming that his present salary is Rs. 3500?

(a) Rs. 300

(b) Rs. 350

(c) Rs. 375

(d) Rs. 475

Ans: (d)

195. The value of in standard form, is

(a) 1.1 x 10

(b) 1.1 x 102

(c) 1.1 x 103

(d) 1.1 x 104

Ans: (c)

Directions (Q. Nos. 196 to 200) What should come in place of the question mark (?) in the following number series?

196. 1, 9, 25, 49? 169

(a) 100

(b) 64

(c) 81

(d) 121

Ans: (d)

197. 3, 23, 43? 83, 103

(a) 33

(b) 53

(c) 63

(d) 73

Ans: (c)

198. 748, 737, 715, 682, 638?

(a) 594

(b) 572

(c) 581

(d) None of these

Ans: (d)

199. 121, 117, 108, 92, 67?

(a) 31

(b) 29

(c) 41

(d) 37

Ans: (a)

200. 50, 26, 14? 5, 3.5

(a) 6

(b) 8

(c) 10

(d) 12

Ans: (b)