Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 4 Part 2

Get top class preparation for CTET/Paper-2 right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

12. Which quality of Dhanpatrai protected his house?

(a) His thrifty behaviour

(b) His deep affection for the daughter

(c) The cleverness with which he handled the situation

(d) His past decision of not thatching the roof top

Ans: (d)

13. Why did the thief choose Dhanpatrai house for the act?

(a) There was hardly any house left in the town for theft

(b) Dhanpatrai was living with his daughter

(c) The house did not have wooden ceiling

(d) He had the information that Dhanpatrai was rich

Ans: (d)

14. Which of the following statements is true in the context of the passage?

(a) The daughter of Dhanpatrai was too weak to handle the thief

(b) The people of the town did not like Dhanpatrai

(c) Dhanpatrai played a trick with the thief

(d) Dhanpatrai did not have money for wastage

Ans: (c)

15. The thief would have escaped unhurt had there been ..........

(a) a dog in the house

(b) a wooden ceiling below the thatched roof

(c) very few policemen to catch him

(d) no alertness on the part of Dhanpatrai son

Ans: (b)

Directions (Q. Nos. 16 to 20) In each sentence below, one word has been printed in bold. Below the sentence four words are suggested, one of which can replace the word printed in bold without changing the meaning of the sentence. Find out the appropriate word in each case.

16. The professor requested the Dean to visit his house.

(a) get in

(b) welcome

(c) see

(d) call on

Ans: (c)

17. She knew that he will not be able to slip past the watchful custom officials.

(a) fall

(b) run

(c) hide

(d) chit

Ans: (b)

18. At night Romesh complained of severe pain in his stomach.

(a) serious

(b) deep

(c) bad

(d) intense

Ans: (d)

19. Shivaji always excelled in the use of the sword.

(a) surpassed

(b) speeded

(c) ahead

(d) skilled

Ans: (a)

20. You must stay with your son when he is ill.

(a) reside

(b) remain

(c) stop

(d) occupy

Ans: (a)

Directions (Q. Nos. 21 to 25) Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the word/phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct?

21. Since, Riya did not want to be disturbed while studying, she left the phone off hooks.

(a) off the hook

(b) off hooking

(c) for the hook

(d) of hook

Ans: (a)

22. Since, Shilpa was overburdened with work, Deepa decided to give her hand.

(a) giving hands

(b) give her a hand

(c) giving her handful

(d) gave her hands

Ans: (b)

23. Despite having passed out from school over ten years back, most schoolmates has kept touch with each other.

(a) are kept touched

(b) is keeping touch

(c) keep touched

(d) had kept in touch

Ans: (c)

24. Sheela has well awareness of the fact that her actions would have terrible repercussions.

(a) was well aware of

(b) has aware for

(c) is aware to

(d) is in awareness with

Ans: (a)