Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 5 Part 11

Doorsteptutor material for CLAT is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CLAT.

135. Principle An unfair trade practice includes a trade practice which for the purpose of sale, falsely represents that the goods are of a particular standard, quality, or grade. Facts P & Co issues an advertisement that their toothpaste is better than the toothpaste of C & Co. Is this can an unfair trade practice?

(a) No, this is not unfair trade practice as this is a normal practice in trade

(b) No, because the facts in this advertisement are correct

(c) Yes, because the fact, relating to the product are not correct

(d) None of the above

Ans: (c)

136. If ‘⊕’ means. ‘X’ , ‘⊕’ means ‘/’ , ‘%’ means ‘+’ and ‘$’ means then …

6 % 12 ⊕ 3 ⊕ 8 $ 3 = ?

(a) 37

(b) 35

(c) 39

(d) 33

Ans: (b)

137. ‘K’ walked 5 m towards North, took a left turn and walked for 10 m. He, then took a right turn and walked for 20 m, and again took right turn and walked 10 m. How. far he is from the starting point?

(a) 20 m

(b) 15 m

(c) 25 m

(d) 30 m

Ans: (c)

138. ‘KN’ is related to ‘QT’ in the same way as ‘DG’ related to …

(a) JN

(b) IM

(c) JM

(d) IN

Ans: (c)

Directions (Q. Nos. 139 to 143) Read the following information carefully and answer the questions given below it.

(1) There is a group of six persons A, B, C, D, E and F in a family. They are Psychologist, Manager, Lawyer, Jeweler, Doctor and Engineer.

(2) The Doctor is the grandfather of F, who is a Psychologist.

(3) The Manager D is married to A.

(4) C, the Jeweler, is married to the Lawyer.

(5) B is the mother of F and E.

(6) There are two married couples in the family.

(7) The Psychologist is a female while Engineer is a male.

139. What is the profession of E?

(a) Doctor

(b) Engineer

(c) Manager

(d) Psychologist

Ans: (b)

140. How is A related to E?

(a) Brother

(b) Uncle

(c) Father

(d) Grandfather

Ans: (d)

141. How many male numbers are there in the family?

(a) One

(b) Three

(c) Four

(d) Two

Ans: (b)

142. What is the profession of A?

(a) Doctor

(b) Lawyer

(c) Jeweler

(d) Manager

Ans: (a)

143. Which of the following is one of the pairs of couples in the family?

(a) AB

(b) AC

(c) AD

(d) AE

Ans: (c)

144. Three of the following four groups of letters are alike in some way while one is different. Find out which one is different?

(a) DJWR

(b) EKXR

(c) KQDX

(d) AGTN

Ans: (a)

145. How many pairs of letters are there in the word OPERATION in which the difference between them is the same as in the English alphabet?

(a) 3

(b) 5

(c) 7

(d) 9

Ans: (c)

146. Below are given six three-character numbers. The characters comprise of digits and letters. The letter stands for one less than its serial order in the English alphabet. What will be the middle character of the 3rd number when the numbers are arranged in the descending order?

8G6,3DJ, F4C, 7HB, 4E6, B8I

(a) 7

(b) 8

(c) 6

(d) 4

Ans: (d)