Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 5 Part 16

Doorsteptutor material for CTET/Paper-2 is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

192. A person bought some oranges @ Rs. 10 per dozen and bought the same amount of oranges @ Rs. 8 per dozen. He sold these oranges @ Rs. 11 per dozen and gained Rs. 120. The total number of oranges bought by him was

(a) 30 dozen

(b) 40 dozen

(c) 50 dozen

(d) 60 dozen

Ans: (d)

193. The value of is

(a) 0.25

(b) 6.26

(c) 25

(d) 625

Ans: (c)

194. Insert the missing number. 16, 33, 65, 131, 261, (....)

(a) 523

(b) 521

(c) 613

(d) 721

Ans: (a)

195. In one hour, a boat goes 11 km/h along the stream and 5 km/h against the stream. The speed of the boat in still water (in km/h) is

(a) 3 km/h

(b) 5 km/h

(c) 8 km/h

(d) 9 km/h

Ans: (c)

196. Which one of the following is not a prime number?

(a) 31

(b) 61

(c) 71

(d) 91

Ans: (d)

197. How many of the following numbers are divisible by 132? 264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 7

Ans: (a)

198. In a mixture 60 liters, the ratio of milk and water 2: 1. If this ratio is to be 1: 2, then the quantity of water to be further added is

(a) 20 liters

(b) 30 liters

(c) 40 liters

(d) 60 liters

Ans: (d)

199. If 40% of a number is equal to two-third of another number, what is the ratio of first number to the second number?

(a) 2: 5

(b) 3: 7

(c) 5: 3

(d) 7: 3

Ans: (c)

200. Q is as much younger than R as he is older than T. If the sum of the ages of R and T is 50 year, what is definitely the difference between R and Q’s age?

(a) 1 year

(b) 2 year

(c) 25 year

(d) Data inadequate

Ans: (d)