Mock Tests CLAT Common Law Admission Test Mock Test 5 Part 2

Doorsteptutor material for CTET/Paper-2 is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-2.

14. FIENDISH

(a) diabolical

(b) devilish

(c) angelic

(d) friendly

Ans: (c)

Directions (Q. Nos. 15 to 19) In each question below, a sentence is given with a part of it printed in bold type. That part may contain a grammatical error. Each sentence is followed by phrases (a), (b), (c) and (d). Find out which phrase should replace the phrase given in bold to correct the error and to make the sentence grammatically meaningful and correct.

15. Fishing and swimming are two different activities, independence of one another.

(a) independent of the other

(b) independence of the other

(c) independent of each other

(d) interdependence on each other

Ans: (c)

16. An early action on our suggestion, preferably before the elections are announced, will be appreciative.

(a) would be appreciate

(b) would have been appreciate

(c) would have been appreciated

(d) will be appreciated

Ans: (d)

17. He is the man whose advice is difficult in following.

(a) advice is not easy in following

(b) advice is difficult to follow

(c) advice has difficult to follow

(d) advice has difficulty to follow

Ans: (b)

18. He told me that he only had a little money.

(a) tells me that he only has a little

(b) told me that only he has a little

(c) only told me that he has little

(d) told me that he had only a little

Ans: (d)

19. You must ensure that I get my cheque encash before Saturday.

(a) my cheque cashed

(b) cash my cheque

(c) my cheque cash

(d) encash my cheque

Ans: (d)

Directions (Q. Nos. 20 to 23) Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer.

20. The youth (a) / did not dare (b) / to venture with the sea (c) / as it was high tide (d).

Ans: (c)

21. The difference between successful person (a)/ and others is not (b) / lack of knowledge (c) / but a lack of will (d).

Ans: (c)

22. After my interview (a) / by the selection panel (b) / I was waiting for a response (c) / but they did not revert back (d).

Ans: (d)

23. The teacher uses anecdotes (a) / to help her students (b) / relate better (c) / to the subjects taught in class (d).

Ans: (c)

Directions (Q. Nos. 24 to 28) Each sentence below has a blank/s, each blank indicating that something has been omitted. Choose the word/s that best fit/s the meaning of the sentence as a whole.

24. He hankers ............... money.

(a) over

(b) for

(c) after

(d) about

Ans: (c)

25. It was with considerable..............that we heard the news of his rescue.

(a) relieve

(b) reliefs

(c) relieves

(d) relief

Ans: (d)

26. He was accused ........... murder.

(a) for

(b) of

(c) with

(d) about

Ans: (b)

27. He is looking ............ his lost book.

(a) down

(b) into

(c) out

(d) for

Ans: (d)

28. Any activity which is prejudicial .............. law and order is punishable.

(a) for

(b) to

(c) from

(d) on

Ans: (b)