CLAT 2012 Solved Paper (Part 3 of 27)

Get unlimited access to the best preparation resource for CLAT : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CLAT.

Instructions: Choose the correct option out of the four choices given.

  1. Give an example pertinent ________ the case.
    1. with
    2. on
    3. for
    4. to

    Answer: d

  2. My voice reverberated ________ the walls of the castle.
    1. with
    2. from
    3. in
    4. on

    Answer: b

  3. The reward was not commensurate ________ the work done by us.
    1. for
    2. on
    3. with
    4. order

    Answer: c

  4. Our tragic experience in the recent past provides an index ________ the state of lawlessness in this region.
    1. of
    2. in
    3. at
    4. by

    Answer: a

  5. Your conduct smacks ________recklessness.
    1. of
    2. with
    3. from
    4. in

    Answer: a

  6. A good judge never gropes ________the conclusion.
    1. to
    2. at
    3. on
    4. for

    Answer: d

  7. Nobody in our group is a genius ________winning friends and in convincing people.
    1. for
    2. in
    3. of
    4. at

    Answer: d

  8. If you are averse ________recommending my name, you should not hesitate to admit it.
    1. about
    2. for
    3. to
    4. against

    Answer: c

  9. Religious leaders should not delve ________ politics.
    1. in
    2. with
    3. at
    4. into

    Answer: d

  10. What you say has hardly any bearing ________ the lives of tribals.
    1. about
    2. for
    3. on
    4. with

    Answer: c

Developed by: