CLAT 2012 Solved Paper (Part 8 of 27)

Get unlimited access to the best preparation resource for CLAT : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CLAT.

  1. Identify the Indian Tennis player who has turned Hollywood filmmaker?
    1. Vijay Amritraj
    2. Mahesh Bhupathi
    3. Leander Paes
    4. Ashok Amritraj

    Answer: a

  2. Where will the next Olympic Games be held in 2012?
    1. Tokyo
    2. Berlin
    3. London
    4. Toronto

    Answer: c

  3. Which of the following teams has won the Santosh Trophy Football Championship in 2011?
    1. Punjab
    2. West Bengal
    3. Goa
    4. Railways

    Answer: b

  4. Excess of money supply as compared to supply of goods results in
    1. Depression
    2. Deflation
    3. Trade deficit
    4. Inflation

    Answer: d

  5. The largest living flightless bird is
    1. Emu
    2. Kiwi
    3. Ostrich
    4. Penguin

    Answer: c

  6. Which of the following oceans has the shape of the English letter ′ s ′
    1. Atlantic
    2. Pacific
    3. Indian
    4. Arctic

    Answer: a

  7. Which is the longest shipping canal in the world?
    1. Panama Canal
    2. Suez Canal
    3. White Sea-Baltic Canal
    4. Kiel Canal

    Answer: c

  8. Le Corbusier, the architect of Chandigarh was a national of
    1. Britain
    2. Portugal
    3. France
    4. Netherlands

    Answer: c

  9. India became a member of UNO in
    1. 1945
    2. 1947
    3. 1950
    4. 1952

    Answer: a

  10. To which country does India export the largest quantity of iron ore?
    1. USA
    2. Japan
    3. Egypt
    4. Germany

    Answer: b

  11. The longest highway in India runs from
    1. Kolkata to Jammu
    2. Shillong to Amritsar
    3. Ambala to Nagercoil
    4. Varanasi to Kanyakumari

    Answer: d

  12. The longest irrigation canal in India is called
    1. Upper Bari Doab Canal
    2. Indira Gandhi Canal
    3. Sirhind Canal
    4. Yamuna Canal

    Answer: b

  13. Leukemia is a disease related to
    1. Kidney
    2. Throat
    3. Blood
    4. Eyes

    Answer: c

  14. In which city was Osama Bin Laden killed in May 2011?
    1. Islamabad
    2. Abbottabad
    3. Faisalabad
    4. Peshawar

    Answer: b

  15. The XI Five Year Plan envisaged the highest growth in the sector of
    1. Industry
    2. Agriculture
    3. Services
    4. Manufacturing

    Answer: c

Developed by: