Accounting Practice MCQs CS Set 2

Download PDF of This Page (Size: 98K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(14) The requirements of an audit report for a Banking Company in Pakistan is under:

(a) Under the Banking Companies Ordinance, 1962.

(b) Under the Companies Ordinance, 1984.

(c) Under (a) and (b) above.

Answer. (c)

(15) Deferred Taxation is:

(a) Fixed asset

(b) Fixed liabilities

(c) Part of Owners Equity.

Answer. (c)

(16) Investment Corporation of Pakistan follows:

(a) Open-end mutual funds

(b) Closed-end mutual funds

(c) None of these.

Answer. (c)

(17) Directors Report is ---- in respect of financial report constituent.

(a) Mandatory for a limited Company

(b) Voluntary for a limited Company

(c) None of these.

Answer. (a)

(18) Every limited Company in Pakistan is required by law to include the following along with financial reports:

(a) Ratio Analysis

(b) Chairman’s Review

(c) None of these.

Answer. (b)

(19) Cash budget excludes the following:

(a) Non-Cash items

(b) Cash items

(c) Purchase on Credit items.

Answer. (a)

(20) NGOs are legally required to:

(a) Prepare accounts in a prescribed manner under the law.

(b) Prepare accounts as desired by donors.

(c) None of these.

Answer. (a)

1. Fixed Cost:

a. Changes with production

b. Never changes even if production capacity is doubled

c. None of the above

Answer. b.

2. Conversion cost is:

a. Material Cost + Overhead Cost

b. Direct Labour + Material Cost

c. Labour Cost + Overhead Cost

Answer. c.

3. Process Costing is relevant to:

a. Cement industry

b. Job Order cost oriented Projects

c. None of the above

Answer. a.

4. Operating Profit is:

a. Profit after deducting financial costs

b. Profit after deducting taxes

c. Profit after deducting normal operating expenses including depreciation

Answer. c.

Doorsteptutor material for ISS is prepared by worlds top subject experts- fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: