Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 14

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

191. ------ refers to electronic trespassing or criminal hacking.

a. Cracking

b. Jacking

c. Spoofing

d. Smarming

Answer : A

192. The first electronic computer was developed by

a. J.V. Attansoff

b. Bill Gates

c. Simur Cray

d. Winton Serf

Answer : A

193. Snowbol is an/a--------

a. Operating system

b. HLL

c. Software

d. Search engine

Answer : B

194. Switching device of fifth generation computer is-------

a. Vacuum tubes

b. Transistors

c. IC

d. VLSI

Answer : D

195. ---------- computers operates essentially by counting

a. Portable computer

b. Hybrid computer

c. Analog computer

d. Digital computer

Answer : D

196. ---------- computer is small general purpose micro computer, but larger than portable computer

a. Hybrid

b. Digital

c. Desktop

d. Laptop

Answer : C

197. Cathode Ray Tube is a form of.......

a. Keyboard

b. Mouse

c. Monitor

d. Mother board

Answer : C

198. Trackball is a...........

a. Input device

b. Output device

c. Programming language

d. Software

Answer : A

199. ............. computer is a medium sized computer

a. Micro

b. Mainframe

c. Super

d. Mini

Answer : D

200. ........... computer are of large size

a. Micro

b. Mainframe

c. Super

d. Mini

Answer : B

201. Note book, laptop,palm,hand-held computers are coming under the category of......... computer

a. Digital computer

b. Mainframe computer

c. Portable computer

d. Hybrid computer

Answer : C

202. Light pen and joystick are............

a. Algorithm

b. Input devices

c. Output devices

d. Portals

Answer : B

203. Touch Screen is............

a. Input device

b. Output device

c. Both a & b above

d. None of these

Answer : C

204. .............printer is the cheapest in terms of price and operating cost

a. Inkjet

b. Laser

c. Thermal

d. Dot matrix

Answer : D

205. .......... printer is a non-impact printer and is quite in working

a. Inkjet

b. Laser

c. Thermal

d. Dot matrix

Answer : A

Developed by: