Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 3

Doorsteptutor material for Bank-PO is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 93K)

40. . ............... represents raw facts, where-as................. is data made meaningful.

a. Information, reporting

b. Data, information

c. Information, bits

d. Records, bytes

Answer : B

41. What characteristic of read-only memory (ROM) makes it useful?

a. ROM information can be easily updated.

b. Data in ROM is non-volatile, that is, it remains there even without electrical power.

c. ROM provides very large amounts of inexpensive data storage.

d. ROM chips are easily swapped between different brands of computers.

Answer : B

42. What do you call the programs that are used to find out possible faults and their causes?

a. operating system extensions

b. cookies

c. diagnostic software

d. boot diskettes

Answer : C

43. Which programming languages are classified as low level languages?

a. BASIC, COBOL, Fortran

b. Prolog

c. C, C++

d. Assembly languages

Answer : D

44. Which of the following is not anti- viruses’ software?

a. NAV

b. F-Prot

c. Oracle

d. McAfee

Answer : C

45. Which device is required for the Internet connection?

a. Joystick

b. Modem

c. CD Drive

d. NIC Card

Answer : B

46. What does DMA stand for?

a. A. Distinct Memory Access

b. Direct Memory Access

c. Direct Module Access

d. Direct Memory Allocation

Answer : B

47. Which of the following is a storage device?

a. Tape

b. Hard Disk

c. Floppy Disk

d. All of the above

Answer : D

48. When did John Napier develop logarithm?

a. 1416

b. 1614

c. 1641

d. 1804

Answer : B

49. A normal CD- ROM usually can store up to _________ _data?

a. 680 KB

b. 680 Bytes

c. 680 MB

d. 680 GB

Answer : C

50. MIS is designed to provide information needed for effective decision making by?

a. Consumers

b. Workers

c. Foremen

d. Managers

Answer : D

51. What is a light pen?

a. Mechanical Input device

b. Optical input device

c. Electronic input device

d. Optical output device

Answer : B

52. BCD is

a. Binary Coded Decimal

b. Bit Coded Decimal

c. Binary Coded Digit

d. Bit Coded Digit

Answer : A

53. ASCII stands for

a. American Stable Code for International Interchange

b. American Standard Case for Institutional Interchange

c. American Standard Code for Information Interchange

d. American Standard Code for Interchange Information

Answer : C

54. Which of the following is first generation of computer?

a. EDSAC

b. IBM-1401

c. CDC-1604

d. ICL-2900

Answer : A

Developed by: