General Knowledge Practice MCQs Set 17 for GIC 2020

Get top class preparation for IAS right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

92. Who is the present union Tourism and Culture Minister?

(1) Ambika Soni

(2) Kapil Sibbal

(3) Renuka Chaudhary

(4) Sushil Kumar Shinde

Answer: 1

93. Who is the chairman of senior selection committee in BCCI?

(1) Sunil Gavaskar

(2) Dilip Vengasarkar

(3) Kapil Dev

(4) Chetan Chauhan

Answer: 2

94. The assembly elections were held recently in two states namely

(1) Gujarat and Andhra Pradesh

(2) Madhya Pradesh and Himachal Pradesh

(3) Himachal Pradesh and Gujarat

(4) Andhra Pradesh and Himachal Pradesh

Answer: 3

95. Thermometer is related to degree in the same way as clock is related to

(1) Wall

(2) Tower

(3) Hour

(4) Cock

Answer: 3

96. The headquarters of the United Nations Union is located at

(1) Geneva

(2) New York

(3) Rome

(4) Washington

Answer: 2

97. To work on mobile cell phone which of the following is/are required?

(1) Favourable handset

(2) Sim card

(3) Service provider network

(4) All of the above

Answer: 4

98. Find the root value of 36.1 / 102.4

(1) 61 / 34

(2) 19 / 31

(3) 19 / 32

(4) 19 / 33

Answer: 3

99. Which of the following keys of personal computer is not available in the key board of traditional typewriters?

(1) Tab

(2) Spacebar

(3) Enter

(4) Backspace

Answer: 3

100. Which of the following words is not related to the functioning of Internet?

(1) www

(2) http

(3) e-mail

(4) All of the above

Answer: 4

Developed by: