Verbal Section Most Important Questions and Answers for GMAT Part 16

Doorsteptutor material for GMAT is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

42. ANIMOSITY

(a) parody

(b) retardation

(c) sincerity

(d) refutation

(e) camaraderie

Ans: (b)

43. INVETERATE

(a) uninvited

(b) illiterate

(c) cumulative

(d) beginning

(e) incompetent

Ans: (a)

44. SATURNINE:

(a) quick-wilted

(b) genial

(c) heavy-handed

(d) distinguished

(e) devout

Ans: (e)

45. PERSPICACIOUS:

(a) Insufficiently precise

(b) of indefinite duration

(c) dull wilted

(d) lacking intrinsic value

(e) condemnatory

Ans: (e)

46. INCARCERATE:

(a) summon

(b) assist

(c) liberate

(d) anticipate

(e) confide

Ans: (c)

47. INSOLVENCY:

(a) ability to sustain growth

(b) concentration

(c) coherence

(d) ability to pay on

(e) debts

(f) compatibility

Ans: (d)

48. EFFLUVIA:

(a) controlled reactions

(b) predictable results

(c) important examples

(d) descried products

(e) relevant theories

Ans: (c)

49. APPOSITE:

(a) parallel

(b) synonymous

(c) hostile

(d) inappropriate

(e) vague

Ans: (d)

50. GRATUITOUS:

(a) frank

(b) pithy

(c) warranted

(d) frugal

(e) ingenuous

Ans: (a)

51. PREFATORY:

(a) intelligent

(b) outstanding

(c) predatory

(d) conclusive

(e) magnificent

Ans: (e)

52. CONCILIATE:

(a) arrive

(b) appeal

(c) retaliate

(d) estrange

(e) lie

Ans: (b)

53. SUBSERVIENT:

(a) fawning

(b) obsequious

(c) miserly

(d) omnipresent

(e) haughty

Ans: (c)

54. VAUNTED:

(a) berated

(b) belittled

(c) lauded

(d) wicked

(e) worried

Ans: (a)

Developed by: