Percent and Ratios: Practice Questions GMAT

Glide to success with Doorsteptutor material for GMAT : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

  1. What is 35 % of a number if 12 is 15 % of a number?
    1. 5
    2. 12
    3. 28
    4. 33
    5. 62

    Answer: c

  2. A computer is on sale for $ 1600, which is a 20 % discount off the regular price. What is the regular price?
    1. $ 1800
    2. $ 1900
    3. $ 2000
    4. $ 2100
    5. $ 2200

    Answer: c

  3. A car dealer sells a SUV for $ 39,000, which represents a 25 % profit over the cost. What was the cost of the SUV to the dealer?
    1. $ 29,250
    2. $ 31,200
    3. $ 32,500
    4. $ 33,800
    5. $ 33,999

    Answer: b

  4. After having to pay increased income taxes this year, Edmond has to sell his BMW. Edmond bought the car for $ 49,000, but he sold it for a 20 % loss. What did Edmond sell the car for
    1. $ 24,200
    2. $ 28,900
    3. $ 35,600
    4. $ 37,300
    5. $ 39,200

    Answer: e

  5. At a company fish fry, in attendance are employees. Employees՚spouses are of the attendance. What is the percentage of the people in attendance who are not employees or employee spouses?
    1. 10.5 %
    2. 16.7 %
    3. 25 %
    4. 32.3 %
    5. 38 %

    Answer: b

  6. If 6 is 24 % of a number, what is 40 % of the same number
    1. 8
    2. 10
    3. 15
    4. 20
    5. 25

    Answer: b

  7. 25 % of 400 =
    1. 100
    2. 200
    3. 800
    4. 10,000
    5. 12,000

    Answer: a

  8. 22 % of $ 900 =
    1. 90
    2. 198
    3. 250
    4. 325
    5. 375

    Answer: b

  9. Which of the following percentages is equal to 0.45?
    1. 0.045 %
    2. 0.45 %
    3. 4.5 %
    4. 45 %
    5. 0.0045 %

    Answer: d

  10. Which of these percentages equals 1.25?
    1. 0.125 %
    2. 12.5 %
    3. 125 %
    4. 1250 %
    5. 1250.5 %

    Answer: c

Developed by: