General Knowledge Practice MCQs Set 18 for IAS 2020

Get top class preparation for IEcoS right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 92K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

1. Which metal is heavier, silver or gold?

Answer: Gold

2. How many legs do butterflies have?

Answer: Six

3. Which is the country with the most people?

Answer: China

4. Which state is the biggest in the US?

Answer: Alaska

5. Which country has the largest area of land?

Answer: Russia

6. Which is the country hosting the 2008 Olympic Games?

Answer: China

7. Which indoor sport is the most popular in the US?

Answer: Basketball

8. Which golf player's mother is from Thailand?

Answer: Tiger Woods

9. What is Aurora Borealis commonly known as?

Answer: Northern Lights

10. Which is the non-contagious disease that is the most common in the world?

Answer: Tooth Decay

11. Which was the album the Beatles recorded the last time together?

Answer: Abbey Road

12. Which instrument did Miles Davis, the jazz musician, play?

Answer: Trumpet

13. What is the sport in which you could get into a headlock?

Answer: Wrestling

14. In which country was golf first played?

Answer: Scotland

15. Which is the sport where you could be out 'leg before wicket' or 'hit a six'?

Answer: Cricket

16. When did baseball originate in the US?

Answer: 19th Century

17. Which is the sport wherein you would use a 'sand iron'?

Answer: Golf

18. What is the largest mammal in the world?

Answer: Blue Whale

19. Which is the country where reggae music originated?

Answer: Jamaica

20. Who was the creator of Jeeves and Wooster?

Answer: P.G. Wodehouse

21. Who painted the ceiling of the Sistine Chapel?

Answer: Michelangelo

22. Who was the writer of Alice's Adventures in Wonderland?

Answer: Lewis Carroll

23. After which famous person was the teddy bear named?

Answer: Theodore Roosevelt

24. Which is the smallest ocean in the world?

Answer: Arctic Ocean

25. What is the rhino? s horn made of?

Answer: Hair

Developed by: