Verbal Section Most Important Questions and Answers Part 15

Get unlimited access to the best preparation resource for NEET : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

29. BALEFUL :

(a) empty

(b) tasty

(c) gaudy

(d) full

(e) congenial

Ans : (d)

30. CURT :

(a) contractual

(b) precise

(c) honest

(d) voluble

(e) peremptory

Ans : (d)

31. ANIMOSITY

(a) parody

(b) retardation

(c) sincerity

(d) refutation

(e) camaraderie

Ans : (e)

32. INVETERATE

(a) uninvited

(b) illiterate

(c) cumulative

(d) beginning

(e) incompetent

Ans : (d)

33. SCOTCH

(a) renovate

(b) encourage

(c) entrust

(d) ameliorate

Ans : (b)

34. PREDILECTION

(a) ambiguity

(b) unwillingness to choose

(c) desire to please

(d) propensity to dislike

(e) stereotype

Ans : (d)

35. CHOLERIC

(a) good-natured

(b) spoiled

(c) irascible

(d) immune

(e) idiotic.

Ans : (a)

36. EXACERBATE

(a) contemplate

(b) bewilder

(c) reward

(d) better

(e) horrify

Ans : (d)

37. EQUANIMITY

(a) clamor

(b) volume

(c) disparity

(d) agitation

(e) caution

Ans : (d)

38. ANIMADVERSION

(a) gullibility

(b) precision

(c) praise

(d) sobriety

(e) criticize

Ans : (c)

39. EXHUME

(a) enter

(b) fertilize

(c) inter

(d) decay

(e) clarify

Ans : (c)

40. CALLOW

(a) rustic

(b) crude

(c) exquisite

(d) experienced

(e) migratory

Ans : D

41. CUPIDITY

(a) generosity

(b) love

(c) anxiety

(d) entertainment

(e) tragedy.

Ans : (a)