Computer Knowledge Paper 1 2012 Questions and Answers Part 2

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

14. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.

A. present

B. input

C. output

D. store

Ans : B

15. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:

A. data.

B. output.

C. input.

D. the process.

Ans : B

16. Computers use the ____________ language to process data.

A. processing

B. kilobyte

C. binary

D. representational

Ans : C

17. Computers process data into information by working exclusively with:

A. multimedia.

B. words.

C. characters.

D. numbers.

Ans : D

18. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:

A. eight bytes.

B. eight kilobytes.

C. eight characters.

D. eight bits.

Ans : D

19. The term bit is short for:

A. megabyte.

B. binary language.

C. binary digit.

D. binary number.

Ans : C

20. A string of eight 0s and 1s is called a:

A. megabyte.

B. byte.

C. kilobyte.

D. gigabyte.

Ans : B

21. A ____________ is approximately one billion bytes.

A. kilobyte

B. bit

C. gigabyte

D. megabyte

Ans : C

22. A ____________ is approximately a million bytes.

A. gigabyte

B. kilobyte

C. megabyte

D. terabyte

Ans : C

23. ____________ is any part of the computer that you can physically touch.

A. Hardware

B. A device

C. A peripheral

D. An application

Ans : A

24. The components that process data are located in the:

A. input devices.

B. output devices.

C. system unit.

D. storage component.

Ans : C

25. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:

A. scanner.

B. mouse.

C. keyboard.

D. printer.

Ans : D

26. Which of the following is an example of an input device?

A. scanner

B. speaker

C. CD

D. printer

Ans : A

27. All of the following are examples of storage devices EXCEPT:

A. hard disk drives.

B. printers.

C. floppy disk drives.

D. CD drives.

Ans : B