Computer Knowledge Paper 1 2012 Questions and Answers Part 3

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

28. The ____________, also called the “brains” of the computer, is responsible for processing data.

A. motherboard

B. memory

C. RAM

D. central processing unit (CPU)

Ans: D

29. The CPU and memory are located on the:

A. expansion board.

B. motherboard.

C. storage device.

D. output device.

Ans : B

30. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:

A. application software.

B. system software.

C. operating system software.

D. platform software.

Ans : A

31. ____________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.

A. An instruction

B. Software

C. Memory

D. A processor

Ans : B

32. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and ____________ software to work together.

A. management

B. processing

C. utility

D. application Ans : D

33. The PC (personal computer) and the Apple Macintosh are examples of two different:

A. platforms.

B. applications.

C. programs.

D. storage devices.

Ans : A

34. Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to process data and different operating systems.

A. languages

B. methods

C. CPUs

D. storage devices

Ans : C

35. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:

A. network.

B. mainframe.

C. supercomputer.

D. client.

Ans : A

36. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____________ in many businesses.

A. supercomputers

B. clients

C. laptops

D. mainframes

Ans : D

37. ____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly.

A. Servers

B. Supercomputers

C. Laptops

D. Mainframes

Ans : B

38. DSL is an example of a(n) ____________ connection.

A. network

B. wireless

C. slow

D. broadband

Ans : D

39. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:

A. digital divide.

B. Internet divide.

C. Web divide.

D. broadband divide.

Ans : A

40. ____________ is the science revolving around the use of nanostructures to build devices on an extremely small scale.

A. Nanotechnology

B. Micro-technology

C. Computer forensics

D. Artificial intelligence

Ans : A