Computer Knowledge Paper 1 2012 Questions and Answers Part 4

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

41. Which of the following is the correct order of the four major functions of a computer?

A. Process a Output a Input a Storage

B. Input a Output Process a Storage

C. Process a Storage a Input a Output

D. Input a Process a Output a Storage

Ans : D

42. ____________ bits equal one byte.

A. Eight

B. Two

C. One thousand

D. One million

Ans : A

43. The binary language consists of ____________ digit (s).

A. 8

B. 2

C. 1,000

D. 1

Ans : B

44. A byte can hold one ____________ of data.

A. bit

B. binary digit

C. character

D. kilobyte

Ans : C

45. ____________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.

A. The platform

B. The operating system

C. Application software

D. The motherboard

Ans : B

46. The operating system is the most common type of ____________ software.

A. communication

B. application

C. system

D. word-processing software

Ans : C

47. ____________ are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.

A. Servers

B. Embedded computers

C. Robotic computers

D. Mainframes

Ans : B

48. The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called:

A. instructions.

B. the operating system.

C. application software.

D. the system unit.

Ans : A

49. The two broad categories of software are:

A. word processing and spreadsheet.

B. transaction and application.

C. Windows and Mac OS.

D. system and application.

Ans : D

50. The metal or plastic case that holds all the physical parts of the computer is the:

A. system unit.

B. CPU.

C. mainframe.

D. platform.

Ans : A