Computer Knowledge Paper 2 2012 Questions and Answers Part 4

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

37. The _____ manual tells you how to use a software program.

(A) documentation

(B) programming

(C) technical

(D) user

(E) None of these

Ans : ()

38. Which of the following is NOT a type of broadband Internet connection?

(A) Cable

(B) DSL

(C) Dial-up

(D) Satellite

(E) None of these

Ans : (C)

39. Software, such as viruses, worms and Trojan horses, that has a malicious intent, is known as:

(A) spyware

(B) adware

(C) spam

(D) malware

(E) None of these

Ans : (D)

40. Making a field ______ me Ans: that it cannot be left blank.

(A) numeric

(B) required

(C) calculated

(D) validated

(E) None of these

Ans : (B)

41. _________ is the process of finding errors in software code.

(A) Debugging

(B) Compiling

(C) Testing

(D) Running

(E) None of these

Ans : ()

42. ____________ are viruses that are triggered by the passage of time or on a certain date.

(A) Boot-sector viruses

(B) Macro viruses

(C) Time bombs

(D) Worms

(E) None of these

Ans : (C)

43. Linux is a (n) ____________ operating system.

(A) open-source

(B) Microsoft

(C) Windows

(D) Mac

(E) None of these

Ans : (A)

44. What is a backup?

(A) Restoring the information backup

(B) An exact copy of a system’s information

(C) The ability to get a system up and running in the event of a system crash or failure

(D) All of these

(E) None of these

Ans : (D)

45. Which of the following places the common data elements in order from smallest to largest

(A) character, file, record, field, database

(B) character, record, field, database, file

(C) character, field, record, file, database

(D) Bit, byte, character, record, field, file, database,

(E) None of these

Ans : (C)

46. The internet is ......

(A) a large network of networks

(B) an internal communication system for a business

(C) a communication system for the Indian government

(D) All of these

(E) None of these

Ans : (D)

47. ____________ are lists of commands that appear on the screen.

(A) GUIs

(B) Icons

(C) Menus

(D) Windows

(E) None of these

Ans : (C)

48. Which of the following statements is FALSE concerning file names?

(A) Files may share the same name or the same extension but not both

(B) Every file in the same folder must have a unique name

(C) File extension is another name for file type

(D) The file extension comes before the dot (.) followed by the file name

(E) None of these

Ans : (D)

49. Verification of a login name and password is known as:

(A) configuration

(B) accessibility

(C) authentication

(D) logging in

(E) None of these

Ans : (C)

50. Which of the following would most likely NOT be a symptom of a virus?

(A) Existing program files and icons disappear.

(B) The CD-ROM stops functioning.

(C) The Web browser opens to an unusual home page.

(D) Odd messages or images are displayed on the screen.

(E) None of these

Ans : (B)