Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 14

Online Paper 1 complete video course with Dr. Manishika Jain. Lifetime subscription. Includes tests and expected questions. Join now!

191 … refers to electronic trespassing or criminal hacking.

a. Cracking

b. Jacking

c. Spoofing

d. Smarming

Answer: A

192. The first electronic computer was developed by

a. J. V. Attansoff

b. Bill Gates

c. Simur Cray

d. Winton Serf

Answer: A

193. Snowbol is an/a …

a. Operating system

b. HLL

c. Software

d. Search engine

Answer: B

194. Switching device of fifth generation computer is …

a. Vacuum tubes

b. Transistors

c. IC

d. VLSI

Answer: D

195 … computers operates essentially by counting

a. Portable computer

b. Hybrid computer

c. Analog computer

d. Digital computer

Answer: D

196 … computer is small general purpose micro computer, but larger than portable computer

a. Hybrid

b. Digital

c. Desktop

d. Laptop

Answer: C

197. Cathode Ray Tube is a form of …

a. Keyboard

b. Mouse

c. Monitor

d. Mother board

Answer: C

198. Trackball is a …

a. Input device

b. Output device

c. Programming language

d. Software

Answer: A

199 … computer is a medium sized computer

a. Micro

b. Mainframe

c. Super

d. Mini

Answer: D

200 … computer are of large size

a. Micro

b. Mainframe

c. Super

d. Mini

Answer: B

201. Note book, laptop, palm, hand-held computers are coming under the category of … computer

a. Digital computer

b. Mainframe computer

c. Portable computer

d. Hybrid computer

Answer: C

202. Light pen and joystick are …

a. Algorithm

b. Input devices

c. Output devices

d. Portals

Answer: B

203. Touch Screen is …

a. Input device

b. Output device

c. Both a & b above

d. None of these

Answer: C

204 … printer is the cheapest in terms of price and operating cost

a. Inkjet

b. Laser

c. Thermal

d. Dot matrix

Answer: D

205 … printer is a non-impact printer and is quite in working

a. Inkjet

b. Laser

c. Thermal

d. Dot matrix

Answer: A

Developed by: