Question Bank & Answer Key of Fundamental of Computers Part 5

Online Paper 1 complete video course with Dr. Manishika Jain. Lifetime subscription. Includes tests and expected questions. Join now!

69. Human beings are referred to as Homosapinens, which device is called Sillico Sapiens?

a. Monitor

b. Hardware

c. Robot

d. Computer

Answer: D

70. An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?

a. Leech

b. Squid

c. Slug

d. Glitch

Answer: D

71. Modern Computer are very reliable but they are not

a. Fast

b. Powerful

c. Infallible

d. Cheap

Answer: C

72. What is the name of the display feature that highlights are of the screen which requires operator attention?

a. Pixel

b. Reverse video

c. Touch screen

d. Cursor

Answer: B

73. Personal computers use a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards?

a. Daughter board

b. Motherboard

c. Father board

d. Breadboard

Answer: B

74. In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of this board?

a. Motherboard

b. Breadboard

c. Daughter board

d. Grandmother board

Answer: A

75. What is meant by a dedicated computer?

a. Which is used by one-person only

b. Which is assigned one and only one task

c. Which uses one kind of software

d. Which is meant for application software

Answer: B

76. The system unit of a personal computer typically contains all of the following except:

a. Microprocessor

b. Disk controller

c. Serial interface

d. Modem

Answer: D

77. A computer program that converts an entire program into machine language is called a/an

a. Interpreter

b. Simulator

c. Compiler

d. Commander

Answer: C

78. A computer program that translates one program instructions at a time into machine language is called a/an

a. Interpreter

b. CPU

c. Compiler

d. Simulator

Answer: A

79. A small or intelligent device is so called because it contains within it a

a. Computer

b. Microcomputer

c. Programmable

d. Sensor

Answer: D

80. A fault in a computer program which prevents it from working correctly is known as

a. Boot

b. Bug

c. Biff

d. Strap

Answer: B

81. A self-replicating program, similar to a virus which was taken from a 1970s science fiction novel by John Bruner entitled the Shockwave Rider is

a. Bug

b. Vice

c. Lice

d. Worm

Answer: D

Developed by: