ICAR NET (UG/PG): Current Affairs Questions (Practice_Test 12 of 17)

Online Paper 1 complete video course with Dr. Manishika Jain. Lifetime subscription. Includes tests and expected questions. Join now!

  1. Which among the following is not the official language of the UNO?
    1. Spanish
    2. Arabic
    3. Chinese
    4. Japanese

    Answer: d

  2. Who suggested the name United Nations?
    1. John. F. Kennedy
    2. Franklin D. Roosevelt
    3. Jimmy Carter
    4. Napolean Bonaparte

    Answer: b

  3. Which among the following is the UN Foundation Day?
    1. 30th oct. 1945
    2. 24th oct. 1945
    3. 6th aug. 1942
    4. 9th aug. 1942

    Answer: b

  4. The term of office of a judge of the International Court of Justice is ________ years.
    1. 3
    2. 5
    3. 7
    4. 9

    Answer: d

  5. The only Indian Woman who became President of the World Health Organisation so far was
    1. RK Amrit Kaur
    2. Vijaylakshmi Pandit
    3. Sucheta Kriplani
    4. Sarojini Naidu

    Answer: a

  6. Who was the first secretary general of the United Nations?
    1. Kurt Waldheim of Austria
    2. Dag Hammarskjoeld of Sweden
    3. U Thant of Burma
    4. Trygve Lie of Norway.

    Answer: d

  7. The hundred sons of Dhritarashtra had one sister. What was her name?
    1. Duhsala
    2. Trishala
    3. Kunti
    4. Madri

    Answer: a

  8. In Indian Mythology, who was the wife of Kubera?
    1. Rambha
    2. Menaka
    3. Urvasi
    4. Lakshmi

    Answer: a

  9. Which country was expelled from UN in 1992?
    1. Czechoslovakia
    2. Yugoslovia
    3. Iraq
    4. Switzerland

    Answer: b

  10. Who compiled the Adi Granth?
    1. Guru Nanak
    2. Guru Har Rai
    3. Guru Arjun Dev
    4. Guru Teg Bahadur

    Answer: c

Developed by: