Verbal Section Most Important Questions and Answers Part 14

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

16. FERVID

(a) undistinguished

(b) unexpected

(c) stubborn

(d) restrained

(e) discouraged

Ans: (d)

17. VACUITY

(a) quality

(b) certainty

(c) plenitude

(d) stability

(e) incontinence

Ans: (c)

18. RAVEL

(a) knit

(b) omit

(c) remain silent

(d) measure

(e) increase in value

Ans: A

19. PERSISTENCE

(a) irrelevance

(b) inconstancy

(c) inequality

(d) intemperance

(e) incompetence.

Ans: B

20. SUBROSA

(a) openly

(b) fashionably

(c) under the owes

(d) simply

(e) clandestinely

Ans: A

21. PREFATORY:

(a) intelligent

(b) outstanding

(c) predatory

(d) conclusive

(e) magnificent

Ans: (e)

22. CONCILIATE:

(a) arrive

(b) appeal

(c) retaliate

(d) estrange

(e) lie

Ans: (b)

23. SUBSERVIENT:

(a) fawning

(b) obsequious

(c) miserly

(d) omnipresent

(e) haughty

Ans: (c)

24. VAUNTED:

(a) berated

(b) belittled

(c) lauded

(d) wicked

(e) worried

Ans: (c)

25. QUOTA:

(a) Anonymous remark

(b) decisive action

(c) debatable issue

(d) unlimited number

(e) irrelevant topic

Ans: (d)

26. CONTENTIOUS:

(a) satisfied

(b) pacific

(c) hungry

(d) bellicose

(e) dissatisfied

Ans: (d)

27. OBLOQUY:

(a) fame

(b) name

(c) inquiry

(d) shame

(e) collogue

Ans: (d)

28. PENCHANT:

(a) distaste

(b) scabbard

(c) agreement

(d) earring

(e) beginning

Ans: (c)

Developed by: