General Knowledge Practice MCQs Set 3 for ICAR NET (UG/PG) 2021

Online Paper 1 complete video course with Dr. Manishika Jain. Lifetime subscription. Includes tests and expected questions. Join now!

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor. com

56 Which are those Sura if their name is reversed remain the same?

Answer: Lael & Tabbat

57 Which is that Sura if its first letter is remove becomes the name of one of the cities of Saudi Arab? Answer: Sajdah

58 Which Sura start with word ′ Tabara Kallazi ′ ′ Mulk & Furkan

59 Macci Sura were revealed in how many years?

Answer: 13 years

60 Madani Sura were revealed in how many years?

Answer: 10 years

61 Which sura start with word Kad?

Answer: Mujadala & Momenoon

62 Which Sura is related to Hazrat Ali?

Answer: Sura Adiat

63 How many Sura are in 30th . Chapter?

Answer: 37

64 Which sura every verse ends with letter ‘Dal’ ?

Answer: Tauheed

65 Which Sura is revealed in respect of Ahllelbayet?

Answer: Sura Dahr

66 Which sura every verse ends with letter ‘Ra’ Qauser.

67 In which sura the creation of human being is mentioned?

Answer: Sura Hijr V-26

68 In which sura the regulations for prisoner of war is mentioned?

Answer: Sura Nesa

69 Which sura is having the laws about marriage?

Answer: Sura Nesa

70 Which sura if its name is reversed becomes the name of one bird?

Answer: Sura Room

71 In which sura the story of the worship of cow of Bani Esra ′ iel is mentioned?

Answer: Sura Taha

72 In which sura the law of inheritance is mentioned?

Answer: Sura Nesa

73 In which sura the Hegira of Holy Prophet is mentioned?

Answer: Sura Infall

74 In which Sura the 27 Attributes of God are mentioned?

Answer: Sura Hadeed

100 General Knowledge Quiz Questions for Entrance Exams

Developed by: