Geography 2007 Paper 2 – Solved MCQs ICAR NET (UG/PG) Set 2

Online Paper 1 complete video course with Dr. Manishika Jain. Lifetime subscription. Includes tests and expected questions. Join now!

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor. com

(1) Agriculture, the deliberate tending of crops, dates back to approximate years:

(a) 8,000

(b) 10,000

(c) 12,000

(d) None of these

Answer: (b)

(2) The number of Agriculture Revolutions the world has experiences is:

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) None of these

Answer: ()

(3) Approximate latitude extent of Pakistan is:

(a) 21 - 38° N

(b) 24 - 37° S

(c) 28 - 40° N

(d) None of these

Answer: (b)

(4) The type of crop, the coffee is:

(a) Luxury

(b) Industrial

(c) Fibre

(d) None of these

Answer: (a)

(5) “Seven Sisters” is a group of:

(a) Summits

(b) Lakes

(c) Oil companies

(d) None of these

Answer: (c)

(6) “Nego” is the name of a:

(a) River

(b) Mountain

(c) Dam

(d) None of these

Answer: (b)

(7) The number of sovereign states in the SAARC is:

(a) Four

(b) Five

(c) Six

(d) None of these

Answer: (d)

(8) Rome, the capital of Italy, is located beside the river:

(a) Rhine

(b) Tiber

(c) Po

(d) None of these

Answer: (b)

(9) The Caucasoid have their skin colour:

(a) Black

(b) Yellow

(c) Brown

(d) None of these

Answer: (b)

(10) The Iberian Peninsula is a part of:

(a) Asia

(b) Europe

(c) Africa

(d) None of these

Answer: (b)

Developed by: