Business Administration Paper – 2005 Solved MCQs ICAR NET (UG/PG) Set 1

Online Paper 1 complete video course with Dr. Manishika Jain. Lifetime subscription. Includes tests and expected questions. Join now!

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor. com

(1) Planning initiates other functions of management.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(2) Managements make things to happen.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(3) The ultimate criterion of control is the extent that activities are complete in ways that lead to more profits.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(4) Computer Technology helps the management but does not replace the management.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(5) Promotional mix is also known as communication mix.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(6) Marketing environment is made up of micro-environment and macro-environment.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(7) Promotional mix is the part of marketing mix.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(8) Marketing strategy consists of specific strategy for target markets, positioning, the marketing mix and marketing expenditure levels.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(9) A Financial manager has a full control over its firm՚s stock price.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(10) Liquidity ratios measure a firm՚s ability to meet short term obligations.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(11) The internal rate of return method is the most widely used capital budgeting techniques.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(12) Stock exchange facilitates investment in real assets by providing secondary market to the financial securities.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(13) The organizing function of management includes:

(a) How tasks to be grouped.

(b) Conflict resolution among sub-ordinates.

(c) Comparison of actual results with a budget.

(d) Definition of organization՚s goals.

Answer: (a)

Developed by: