Business Administration Paper – 2010 Solved MCQs ICAR NET (UG/PG) Set 1

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor. com

(1) You wish to borrow $ 8000 to be repaid in 24 monthly installments at an annual interest rate of 8 % . What is your monthly payment?

a) $ 262.82

b) $ 361.82

c) $ 150.5

d) $ 325.00

e) none

Answer: (e)

(2) If you invest $ 600 every six months at 8 % compounded semi annually, how much

would you accumulate at the end of 10 years?

a) $ 15,883.20

b) $ 16,926.82

c) $ 17,866.85

d) $ 18,233.45

e) None

Answer: (c)

(3) A commercial bank will loan you $ 12,250 for three years to buy a car. The loan must be repaid in 36 equal monthly payments. The annual interest rate on the loan Is 12 % of the unpaid balance. How large are the monthly payments?

a) $ 425.00

b) $ 350.67

c) $ 375.09

d) $ 406.88

e) none

Answer: (e)

(4) What is the future value of $ 500 investment, with a stated rate of 6 % compounded monthly for 7 years.

a) 700

b) 730

c) 760

d) 790

e) none

Answer: (c)

(5) You are considering investing in a preferred stock that has a dividend of $ 3.25 per

share. The market price of this stock is $ 48.625. What is the rate of return you

would expect to make on this perpetuity?

a) 6.68 %

b) 6.24 %

c) 6.05 %

d) 6.28 %

e) none

Answer: (a)

(6) What is not a disadvantage of traditional file processing system?

a) Program-data dependence

b) Reduce data redundancy

c) Limited data sharing

d) Lengthy development time

e) none

Answer: (b)

(7) An enterprise data model is a (n) ________ model.

a) numerical

b) mathematical

c) narrative

d) graphical

e) none

Answer: (d)

(8) Which is not a component of relational database?

a) Entity

b) Table

c) Attribute

d) Hierarchy

e) none

Answer: (d)

(9) Data base application can be divided into 5 categories. Which is NOT a database

application category?

a) Personal

b) Department

c) Enterprise

d) Relational

e) none

Answer: (d)

Developed by: