Statistics MCQs – Basic Probability Part 2

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

21. If P (A) = 0.2, P (B) = 0.3 and P (A|B) = 0.9, what is P (A and B) ?

a. 0.15

b. 0.42

c. 0.27

d. 0.48

e. 0.15

Answer: C

22. If P (A) = 0.8, P (B) = 0.8 and P (A|B) = 0.6, what is P (A and B) ?

a. 0.15

b. 0.42

c. 0.27

d. 0.48

e. 0.15

Answer: D

23. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (A) ?

a. 0.34

b. 0.35

c. 0.32

d. 0.37

e. 0.28

Answer: A

24. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (A) ?

a. 0.34

b. 0.35

c. 0.32

d. 0.37

e. 0.28

Answer: B

25. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (A) ?

a. 0.34

b. 0.35

c. 0.32

d. 0.37

e. 0.28

Answer: C

26. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (A) ?

a. 0.34

b. 0.35

c. 0.32

d. 0.37

e. 0.28

Answer: D

27. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (A) ?

a. 0.34

b. 0.35

c. 0.32

d. 0.37

e. 0.28

Answer: E

28. You are given the following: P (A and E) = 0.15, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.10 and P ( and ) = 0.43. What is P (A) ?

a. 0.25

b. 0.27

c. 0.29

d. 0.34

e. 0.33

Answer: A

29. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.11 and P ( and ) = 0.41. What is P (A) ?

a. 0.25

b. 0.27

c. 0.29

d. 0.34

e. 0.33

Answer: B

30. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.36, P (A and ) = 0.10 and P ( and ) = 0.37. What is P (A) ?

a. 0.25

b. 0.27

c. 0.29

d. 0.34

e. 0.33

Answer: B

31. You are given the following: P (A and E) = 0.24, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.10 and P ( and ) = 0.34. What is P (A) ?

a. 0.25

b. 0.27

c. 0.29

d. 0.34

e. 0.33

Answer: D

32. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.14 and P ( and ) = 0.35. What is P (A) ?

a. 0.25

b. 0.27

c. 0.29

d. 0.34

e. 0.33

Answer: E

33. You are given the following: P (A and B) = 0.17, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.17 and P ( and ) = 0.34. What is P (E) ?

a. 0.49

b. 0.52

c. 0.57

d. 0.50

e. 0.48

Answer: A

34. You are given the following: P (A and E) = 0.20, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.15 and P ( and ) = 0.33. What is P (E) ?

a. 0.49

b. 0.52

c. 0.57

d. 0.50

e. 0.48

Answer: B

35. You are given the following: P (A and E) = 0.19, P ( and E) = 0.38, P (A and ) = 0.13 and P ( and ) = 0.30. What is P (E) ?

a. 0.49

b. 0.52

c. 0.57

d. 0.50

e. 0.48

Answer: C

36. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.33, P (A and ) = 0.20 and P ( and ) = 0.3. What is P (E) ?

a. 0.49

b. 0.52

c. 0.57

d. 0.50

e. 0.48

Answer: D

37. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.12 and P ( and ) = 0.40. What is P (E) ?

a. 0.49

b. 0.52

c. 0.57

d. 0.50

e. 0.48

Answer: E

38. You are given the following: P (A and E) = 0.15, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.10 and P ( and ) = 0.43. What is P (E) ?

a. 0.47

b. 0.48

c. 0.53

d. 0.56

e. 0.51

Answer: A

39. You are given the following: P (A and E) = 0.16, P ( and E) = 0.32, P (A and ) = 0.11 and P ( and ) = 0.41. What is P (E) ?

a. 0.47

b. 0.48

c. 0.53

d. 0.56

e. 0.51

Answer: B

40. You are given the following: P (A and E) = 0.17, P ( and E) = 0.36, P (A and ) = 0.10 and P ( and ) = 0.37. What is P (E) ?

a. 0.47

b. 0.48

c. 0.53

d. 0.56

e. 0.51

Answer: C

Developed by: