Statistics MCQs-Numerical Descriptive Statistics and Sampling Part 1

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

1. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 34, 98, 78, 76, 55, 80, 49,91, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: B

2. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 34, 98, 78, 76, 52, 80, 49,91, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: A

3. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 34, 98, 78, 76, 55, 80, 49,19, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: C

4. The following marks are the test 1 marks for 10 randomly selected STA100 students: 67, 43, 98, 78, 76, 55, 80, 49,91, 66. What is the mean mark for this sample?

a. 69.1

b. 69.4

c. 62.2

d. 70.3

e. 71.5

Answer: D

5. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75 % . If the 15 female students in the class averaged 70 % , then what did the male students in the class average?

a. 82.5 %

b. 79.5 %

c. 63.0 %

d. 79.6 %

e. 71.5 %

Answer: A

6. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75 % . If the 15 female students in the class averaged 72 % , then what did the male students in the class average?

a. 82.5 %

b. 79.5 %

c. 63.0 %

d. 79.6 %

e. 71.5 %

Answer: B

7. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75 % . If the 15 female students in the class averaged 83 % , then what did the male students in the class average?

a. 82.5 %

b. 79.5 %

c. 63.0 %

d. 79.6 %

e. 71.5 %

Answer: C

8. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75 % . If the 12 female students in the class averaged 70 % , then what did the male students in the class average?

a. 82.5 %

b. 79.5 %

c. 63.0 %

d. 79.6 %

e. 71.5 %

Answer: D

9. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 73 % . If the 15 female students in the class averaged 70 % , then what did the male students in the class average?

a. 77.5 %

b. 80.0 %

c. 90.0 %

d. 51.0 %

e. 71.5 %

Answer: A

10. The average mark on a stats test for a class of 30 students was 75 % . If the 15 female students in the class averaged 70 % , then what did the male students in the class average?

a. 77.5 %

b. 80.0 %

c. 90.0 %

d. 51.0 %

e. 71.5 %

Answer: B

11. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 78 % . If the 15 female students in the class averaged 70 % , then what did the male students in the class average?

a. 77.5 %

b. 80.0 %

c. 90.0 %

d. 51.0 %

e. 71.5 %

Answer: C

12. The average mark on a stats test for a class of 25 students was 75 % . If the 15 female students in the class averaged 91 % , then what did the male students in the class average?

a. 77.5 %

b. 80.0 %

c. 90.0 %

d. 51.0 %

e. 71.5 %

Answer: D

13. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75 % , when it was in fact 57 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8 %

b. 83.1 %

c. 78.8 %

d. 82.5 %

e. 71.5 %

Answer: A

14. The average final exam mark for a class of 20 stats students was 84 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75 % , when it was in fact 57 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8 %

b. 83.1 %

c. 78.8 %

d. 82.5 %

e. 71.5 %

Answer: B

15. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 80 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75 % , when it was in fact 57 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8 %

b. 83.1 %

c. 78.8 %

d. 82.5 %

e. 71.5 %

Answer: C

16. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 80 % , when it was in fact 57 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 82.8 %

b. 83.1 %

c. 78.8 %

⚹ d. 82.5 %

e. 71.5 %

17. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75 % , when it was in fact 70 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7 %

b. 84.4 %

c. 82.4 %

d. 83.3 %

e. 71.5 %

Answer: A

18. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75 % , when it was in fact 81 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7 %

b. 84.4 %

c. 82.4 %

d. 83.3 %

e. 71.5 %

Answer: B

19. The average final exam mark for a class of 15 stats students was 84 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 81 % , when it was in fact 57 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7 %

b. 84.4 %

c. 82.4 %

d. 83.3 %

e. 71.5 %

Answer: C

20. The average final exam mark for a class of 25 stats students was 84 % . However, soon after this average was calculated, it was discovered that one of the marks was incorrectly recorded as 75 % , when it was in fact 57 % . If the marks are corrected, what would the new class average be?

a. 83.7 %

b. 84.4 %

c. 82.4 %

d. 83.3 %

e. 71.5 %

Answer: D

Developed by: